Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Constructorii clujeni amenajează pista de avioane de la Brașov

    Societatea de construcții Electrogrup Cluj a demarat lucrările la unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură a României, din ultima decadă: Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav (AIBG).

“Echipele noastre lucrează la amenajarea suprafețelor din jurul pistei, cu o suprafață impresionantă, de 1,3 milioane mp, și o lungime de 2,8 km, precum și la balizaj”, susțin reprezentanții constructorului.

Aeroportul este în construcție la o distanță de 12 km de municipiul Brașov. Proiectul și planul au costat 70 de milioane de euro. Pe viitoarea pistă va putea ateriza și decola aproape orice tip de avion, cu excepția lui Airbus A380, pentru care trebuie terminal special și pistă mai lungă. 

În 2014 a decolat primul avion pe pistă. Pe lângă aeroport va trece viitoarea autostradă A3. Brașovul va fi al 17-lea oraș din România care are aeroport. Din 2014 Consiliul Județean (CJ) a mai alocat 106 milioane de lei și a făcut un împrumut pentru alte 100 de milioane. 

Banii sunt necesari pentru terminalul de pasageri de 3.600 de mp, turnul de control, parcarea de 163 de locuri și alte lucrările necesare finalizării investiției. Aeroportul va costa 57 de milioane de euro, inclusiv pista de 13 milioane.

Contractul pentru construcția clădirii principale a terminalului (11.780 mp) a fost atribuit companiei Bog’Art București, fiind semnat în 2019. Lucrările pentru terminal se așteaptă să fie încheiate în 2021. 

Aici se preconizează zboruri către Budapesta, München, Bergamo, Istanbul sau Tel Aviv, dar și curse interne spre Timișoara, Oradea, Iași, București. Căile Ferate Române un studiu de fezabilitate pentru construcția unei linii de 8 km, care să lege viitorul aeroport cu Gara Brașov.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

18 noi afaceri din Sighet vor primi 4,5 milioane de euro

Articolul următor

Daniel Metz, NTT DATA: “Răspunsul la pandemie: afaceri mai mari cu 20%”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Oradea trece la iluminat public pe LED

 Oradea va eficientiza energetic sistemul de iluminat public până la finalul anului 2025.  În momentul de față Oradea…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share