Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Daniel Metz, NTT DATA: “Răspunsul la pandemie: afaceri mai mari cu 20%”

Companiile clujene de tehnologia informației (IT) performează în această perioadă în condițiile în care alte domenii sunt foarte afectate de criza sanitară.

În industria de înaltă tehnologie, unul dintre sectoarele mai puțin afectate de pandemie, alături de industria farmaceutică sau de retailul alimentar, criza din 2020 nu a schimbat planurile de afaceri, conform 9AM.

„Suntem foarte încrezători că în acest an fiscal vom atinge cifra de afaceri propusă. Este vorba de o creștere a acesteia de peste 20% în acest an, comparativ cu anul fiscal anterior. Acesta este răspunsul meu personal la această criză”, a precizat Daniel Metz, CEO la NTT DATA Romania.

Chiar dacă unele companii de pe piața IT au înregistrat un mic recul, domeniul poate fi considerat drept unul pe care pandemia nu l-a putut transforma în necâștigător.

„Pentru că sectorul IT se poate desfășura foarte bine și în sistem remote work (muncă la distanță, n. red.), nu cred că se poate vorbi de disponibilizări. Probabil că unele firme au ales să își blocheze pentru o perioadă angajările, dar văd că încet, încet lucrurile revin la normal”, consideră Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster.

Printre domeniile care au cunoscut dezvoltări impresionante în această perioadă se numără livrările prin aplicaţii de food delivery, cum ar fi Glovo, Takeaway.com sau Foodpanda, sau cel al serviciilor de poştă şi curierat.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Constructorii clujeni amenajează pista de avioane de la Brașov

Articolul următor

Racul bihorean, subiectul unui proiect derulat de C.A.P.D.D. Bihor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share