Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Elite în business. Județul Mureș. Gedeon Richter România. Tradiție și inovație

Gedeon Richter este un nume consacrat în industria farmaceutică din Europa Centrală și de Est, iar un rol important în cadrul companiei îi revine firmei Gedeon Richter România, subsidiară a Grupului Richter.

Despre parcursul firmei mureșene și ceea ce o definește, am discutat cu Dana Chelărescu, director general Gedeon Richter România.

Care ar fi pe, scurt, evoluția Companiei Gedeon Richter România?

Istoria companiei noastre pe piața din România a început să fie scrisă acum mai bine de 30 de ani, când a fost pusă piatra de temelie a fabricii de medicamente Armedica S.A., pentru ca mai apoi, în 1998, Gedeon Richter Plc. să achiziționeze pachetul majoritar al acesteia. În 2003 Armedica S.A. își schimbă numele în Gedeon Richter România S.A., astfel compania noastră face un pas important înspre ceea ce a devenit astăzi – o companie farmaceutică orientată spre dezvoltare continuă, care desfășoară activități de dezvoltare de produse, producție, logistică și marketing.

În anii care au urmat, compania a prezentat un trend ascendent în dezvoltarea de capacități de producție și activități de cercetare și dezvoltare farmaceutică, în vederea extinderii portofoliului de produse eficiente și moderne, la prețuri accesibile, răspunzând astfel nevoilor medicale ale clienților.

În prezent, compania noastră comercializează pe piața internă un număr de peste 60 de medicamente fabricate la Târgu Mureș. Aceste produse sunt fabricate în aproximativ 300 de forme de prezentare pentru toate piețele pe care compania este prezentă.

Vă rugăm sa ne descrieți succint componența Grupului Richter din România, în care Gedeon Richter România reprezintă o componentă importantă.

Gedeon Richter este unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața farmaceutică a Europei Centrale și de Est, fiind o companie focusată pe inovație, având sediul central în Ungaria.

Gedeon Richter România S.A. este una dintre cele 6 subsidiare producătoare ale Gedeon Richter Plc., iar la nivelul țării noastre, Grupul dezvoltă activitate integrată pe verticală: dezvoltare și producție de medicamente prin fabrica Gedeon Richter România S.A. din Târgu Mureș, distribuție prin compania Pharmafarm S.A. și retail de medicamente prin lanțul de farmacii Richter.

Inovația joacă un rol important în dezvoltarea continuă a portofoliului de medicamente al companiei. Datorită preocupării permanente pentru menținerea celor mai înalte standarde, atât în ceea ce privește producția de medicamente, dar și în ceea ce privește domeniul cercetării și dezvoltării farmaceutice, Gedeon Richter România a reușit să contribuie substanțial la lărgirea portofoliului global de produse Richter. Ca rezultat al activității de dezvoltare, stau mărturie un nou centru de dezvoltare inaugurat în 2015 la Târgu Mureș și o serie de produse cu formule unice, lansate ca prim-generice în România, comercializate atât pe piața locală, cât și peste hotare.

Care au fost cele mai mari provocări în ultimii ani?

După cum bine știm, industria farmaceutică este una extrem de reglementată, iar a ține pasul cu cele mai noi reglementări sau cerințe în domeniu este o provocare căreia îi facem față zilnic.

Desigur, provocările majore apar atunci când există modificări în ceea ce privește modul de organizare a activității. Un bun exemplu în acest sens este perioada 2018-2019, care a reprezentat o provocare pentru întreaga industrie farmaceutică și, implicit, pentru compania noastră, datorită implementării sistemului de verificare a medicamentelor pentru evitarea contrafacerii. Pentru aceasta, ne-am adaptat tehnologiile și am achiziționat echipamentele necesare pentru a oferi siguranță medicamentelor produse.

Ce atribute vă individualizează în piață farma din România?

Tradiția și inovația sunt, cu siguranță, două elemente cheie care ne individualizează pe piața farmaceutică din România. Respectarea celor mai înalte standarde de calitate, grija față de angajații noștri și față de clienți, dar și față de mediul înconjurător sunt doar câteva dintre valorile trasate în 1901 de însuși fondatorul Grupului, farmacistul Gedeon Richter. Deși au trecut de atunci aproape 120 de ani, aceste valori nu și-au pierdut din însemnătate. Pornind de la aceste aspecte esențiale, au luat naștere obiective noi precum responsabilitatea socială și orientarea spre dezvoltare durabilă după care ne ghidăm deciziile de business. Acestea se reflectă în rezultatele obținute de-a lungul timpului, în programele desfășurate pentru comunitate, în retenția angajaților, dar și în interesul pe care îl stârnim pe piața muncii din țara noastră.

Ce elemente au asigurat dezvoltarea companiei în acești ani?

Angajații sunt cea mai importantă resursă cu ajutorul căreia o companie își poate îndeplini cu succes obiectivele. Profesionalismul și dedicarea angajaților din marea Familie Richter sunt ingredientele de bază care au făcut posibilă dezvoltarea companiei noastre de-a lungul timpului. Oamenii loiali firmei, angajații noștri au înțeles încă de la început responsabilitatea pe care o poartă într-o companie producătoare de medicamente și aportul pe care îl avem la sănătatea semenilor noștri.

Pe lângă toate acestea, spiritul inovativ, focusul pe dezvoltare continuă și pe calitate, respectiv receptivitatea la nevoile pacienților sunt, de asemenea, ingrediente ale reușitei noastre.

Astfel, toate realizările importante ale companiei au fost posibile prin implicarea, dăruirea și expertiza tuturor angajaților care, zi de zi, își unesc forțele pentru îndeplinirea celor mai îndrăznețe obiective.

 

TOP 30 investitori străini în județul Mureș

Ranking: 8

Gedeon Richter Romania SA

Producător important de medicamente în regiunea de Est și Centrală a Europei, Gedeon Richter Romania este o investiție o investiție a societății/companiei din Ungaria. Din 1998, compania cu sediul în Târgu Mureș este deținută 99,9% de Richter Gedeon Vegyeszeti Gyar NyRT SA din Ungaria.
Gedeon Richter Romania a avut, în 2018, o cifră de afaceri de 158,96 milioane de lei, realizată prin aportul celor 560 de angajați. Potrivit datelor raportate la finalul lui 2018, compania deținea active imobilizate în valoare de 265,77 milioane de lei și capitaluri proprii de 322,44 milioane de lei.

Scor final (puncte): 22,05

Cifra de afaceri: 28

Active imobilizate: 27

Profit: 1

Nr. angajați: 28

Capitaluri proprii: 27

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Brașovul pregătește terenul pentru construcția celui mai mare parc din municipiu - o investiție de peste 2 milioane lei și reconversia unei zone abandonate

Articolul următor

[Enjoy Transylvania!] Viitorul sună bine la Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share