Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Un milion de euro pentru Aeroportul Oradea, ajutor de la Comisia Europeană

Vești bune pentru Aeroportul Oradea. Comisia Europeană a aprobat marți, schema României de un milion de euro pentru acele companii aeriene care reiau sau încep zborurile către și de la Aeroportul Oradea, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

Aeroportul Oradea joacă un rol important în conectivitatea regională şi internaţională a ţării.

Schema, aprobată conform Cadrului temporar pentru măsuri de ajutor de stat, va furniza ajutor sub formă de subvenţii directe şi va fi accesibilă, într-o manieră transparentă, tuturor operatorilor aerieni interesaţi să reia sau să înceapă operaţiunile la aeroportul Oradea.

Ajutorul va fi alocat în urma evaluării numărului de destinaţii, a frecvenţei zborurilor şi a numărului estimat de pasageri în primul an după primirea ajutorului.

Obiectivul acestei măsuri îl reprezintă sprijinirea activităţii acelor companii aeriene, precum şi susţinerea redresării economiei şi a viabilităţii structurale a regiunii, în contextul pandemiei de coronavirus (Covid-19).

Comisia Europeană apreciază că schema României este în linie cu condiţiile stabilite în Cadrul temporar pentru măsuri de ajutor de stat. În special, ajutorul nu va depăşi 800.000 euro per companie şi va fi acordat înainte de 31 decembrie 2020.

Executivul european a concluzionat că măsura este necesară, adecvată și proporțională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFUE și cu cerințele prevăzute în cadrul temporar. Pe această bază, Comisia a aprobat măsura în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Digitalizarea - prioritate pentru sistemul de sănătate din România. Concluzii după Bucharest Smart Health Conference

Articolul următor

[Enjoy Transylvania!] Oradea, jewel polished with community funds. Record amount attracted from projects with European funding

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
1
Share