Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Valtryp SRL la 25 de ani, poveste de succes

Produsele fabricate aici ajung pe automobile de lux și premium renumite precum Jaguar, Mercedes, Porsche, Audi, Volkswagen, Lancia, BMW, Ford, Honda, Toyota sau Volvo.

Este vorba despre prima companie din România cu capital 100% românesc, în domeniul automotive – îmbrăcarea volanelor în piele, lemn piele și a altor accesorii din interiorul autoturismelor – Valtryp SRL, înființată în 1995. O companie multipremiată la nivel județean și național.

Ultimele premii au fost obținute la „Topul național al firmelor 2019”, organizat în 8 noiembrie 2019, la București. Valtryp a fost singura companie care a obținut două premii: Premiul I la domeniul de activitate după profit brut și Premiul special „Pentru numărul de locuri de muncă nou create”.

Valeriu Vasile Trip, proprietarul firmei, ne-a destăinuit câteva dintre secretele afacerii de succes care se numește Valtryp.

Când a luat ființă fabrica și de unde v-a venit ideea?

În 18 octombrie 1994 am avut primele discuții cu cea mai mare companie de producție automotive, specializarea volane, Petri, astăzi Takata. În 1995 am făcut primul export de volane tip Jaguar, 100 de bucăți. Unul l-am păstrat ca amintire. Fiind crescut la țară, tot timpul mi-am dorit să am o mașină. Și atunci, din mașină, am ales un obiect care m-a atras cel mai mult – volanul.

Ce anume a dus la creșterea numărului de contracte din partea unor firme cu pretenții?

Contractele au crescut datorită respectării a cinci criterii importante: punctualitate, seriozitate, calitate, livrare la timp și preț bun.

În luna octombrie ați inaugurat o hală nouă, dotată la cele mai înalte standarde, în Eurobusiness Parc II Oradea. Cum v-a venit această idee?

În vizitele de lucru de afară am văzut fabrici foarte frumoase, în Germania, în Franța, în Italia, în Cehia, și mă gândeam: „Doamne, când vom avea și noi în țară una la fel?”. Am luat tot ce a fost bun de acolo și cu ideile noastre le-am pus în aplicare la noua fabrică.

A fost greu să construiți o fabrică nouă? Cum v-a ajutat administrația locală?

În 2013, Primăria a scos la licitație terenuri în parcul industrial Eurobusiness II. Am concesionat 7.000 de mp, urmând ca acolo să facem o fabrică nouă, așa cum am visat. Singur nu puteam face fabrica. Așa că am accesat fonduri europene. Sunt foarte mulțumit de cum am conlucrat cu Ministerul Fondurilor Europene și, în special, cu Agenția de Dezvoltare Regională Nord – Vest. De asemenea, țin să mulțumesc Primăriei Oradea care ne-a pus la dispoziție toate utilitățile necesare.

Cum au decurs lucrările? Sunteți mulțumit de evoluția lor?

În iunie – iulie 2018 am făcut decopertarea terenului și în 18 octombrie 2019 am inaugurat noua hală de producție așa cum am visat-o eu cu mulți ani în urmă. Am lucrat cu o echipă de constructori, SC Costa VOC SRL, extraordinar de bine, care a finalizat lucrarea mai repede cu șase luni.

Cum explicați faptul că în timp ce unele firme dau oameni în șomaj, dumneavoastră faceți angajări?

În prezent avem 140 de angajați, dar hala este pregătită pentru 600. La Valtryp nu sunt eu, suntem o echipă. Munca în echipă ne dă valoare. Suntem toți la fel de buni. Suntem o familie. Colaborăm foarte bine cu directoarea economică – Livia Sabău, cu fiica mea – Valeria Mihaela, care îmi calcă pe urme și preia încet și sigur conducerea firmei. Nu facem concedieri pentru că avem comenzi, care necesită forță de muncă.

Sunteți de 25 de ani pe piață în acest domeniu. Cum ați reușit să vă mențineți?

Unul dintre lucrurile care ne-a menținut de 25 de ani pe piața internațională a fost calitatea produsului. Seriozitatea și livrarea la timp, de asemenea, ne-au ajutat să menținem clienții.

Mi-am dat seama că sunteți un om cu frica lui Dumnezeu în tot ceea ce faceți. Cât de mult vă ajută acest lucru în munca de zi cu zi?

Toată viața mea am avut, am și voi avea încredere în Dumnezeu. Nimic nu aș fi putut realiza fără ajutorul lui Dumnezeu. Așa am fost crescut și educat. Așa îmi cresc copiii și așa îmi influențez și colegii.

(Publicat în ediția print TB nr. 91 – Ianuarie 2020)

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Diagnostic de mare finețe al afecțiunilor digestive cu ajutorul unei tehnologii moderne la Spitalul Clinic Județean Mureș

Articolul următor

Nutechnologies - Primul HUB de printare 3D industrial din România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share