Aniversări de companie Auto Bihor Industrie Lideri si afaceri Ultimele stiri

Valtryp SRL la 25 de ani, poveste de succes

Produsele fabricate aici ajung pe automobile de lux și premium renumite precum Jaguar, Mercedes, Porsche, Audi, Volkswagen, Lancia, BMW, Ford, Honda, Toyota sau Volvo.

Este vorba despre prima companie din România cu capital 100% românesc, în domeniul automotive – îmbrăcarea volanelor în piele, lemn piele și a altor accesorii din interiorul autoturismelor – Valtryp SRL, înființată în 1995. O companie multipremiată la nivel județean și național.

Ultimele premii au fost obținute la „Topul național al firmelor 2019”, organizat în 8 noiembrie 2019, la București. Valtryp a fost singura companie care a obținut două premii: Premiul I la domeniul de activitate după profit brut și Premiul special „Pentru numărul de locuri de muncă nou create”.

Valeriu Vasile Trip, proprietarul firmei, ne-a destăinuit câteva dintre secretele afacerii de succes care se numește Valtryp.

Când a luat ființă fabrica și de unde v-a venit ideea?

În 18 octombrie 1994 am avut primele discuții cu cea mai mare companie de producție automotive, specializarea volane, Petri, astăzi Takata. În 1995 am făcut primul export de volane tip Jaguar, 100 de bucăți. Unul l-am păstrat ca amintire. Fiind crescut la țară, tot timpul mi-am dorit să am o mașină. Și atunci, din mașină, am ales un obiect care m-a atras cel mai mult – volanul.

Ce anume a dus la creșterea numărului de contracte din partea unor firme cu pretenții?

Contractele au crescut datorită respectării a cinci criterii importante: punctualitate, seriozitate, calitate, livrare la timp și preț bun.

În luna octombrie ați inaugurat o hală nouă, dotată la cele mai înalte standarde, în Eurobusiness Parc II Oradea. Cum v-a venit această idee?

În vizitele de lucru de afară am văzut fabrici foarte frumoase, în Germania, în Franța, în Italia, în Cehia, și mă gândeam: „Doamne, când vom avea și noi în țară una la fel?”. Am luat tot ce a fost bun de acolo și cu ideile noastre le-am pus în aplicare la noua fabrică.

A fost greu să construiți o fabrică nouă? Cum v-a ajutat administrația locală?

În 2013, Primăria a scos la licitație terenuri în parcul industrial Eurobusiness II. Am concesionat 7.000 de mp, urmând ca acolo să facem o fabrică nouă, așa cum am visat. Singur nu puteam face fabrica. Așa că am accesat fonduri europene. Sunt foarte mulțumit de cum am conlucrat cu Ministerul Fondurilor Europene și, în special, cu Agenția de Dezvoltare Regională Nord – Vest. De asemenea, țin să mulțumesc Primăriei Oradea care ne-a pus la dispoziție toate utilitățile necesare.

Cum au decurs lucrările? Sunteți mulțumit de evoluția lor?

În iunie – iulie 2018 am făcut decopertarea terenului și în 18 octombrie 2019 am inaugurat noua hală de producție așa cum am visat-o eu cu mulți ani în urmă. Am lucrat cu o echipă de constructori, SC Costa VOC SRL, extraordinar de bine, care a finalizat lucrarea mai repede cu șase luni.

Cum explicați faptul că în timp ce unele firme dau oameni în șomaj, dumneavoastră faceți angajări?

În prezent avem 140 de angajați, dar hala este pregătită pentru 600. La Valtryp nu sunt eu, suntem o echipă. Munca în echipă ne dă valoare. Suntem toți la fel de buni. Suntem o familie. Colaborăm foarte bine cu directoarea economică – Livia Sabău, cu fiica mea – Valeria Mihaela, care îmi calcă pe urme și preia încet și sigur conducerea firmei. Nu facem concedieri pentru că avem comenzi, care necesită forță de muncă.

Sunteți de 25 de ani pe piață în acest domeniu. Cum ați reușit să vă mențineți?

Unul dintre lucrurile care ne-a menținut de 25 de ani pe piața internațională a fost calitatea produsului. Seriozitatea și livrarea la timp, de asemenea, ne-au ajutat să menținem clienții.

Mi-am dat seama că sunteți un om cu frica lui Dumnezeu în tot ceea ce faceți. Cât de mult vă ajută acest lucru în munca de zi cu zi?

Toată viața mea am avut, am și voi avea încredere în Dumnezeu. Nimic nu aș fi putut realiza fără ajutorul lui Dumnezeu. Așa am fost crescut și educat. Așa îmi cresc copiii și așa îmi influențez și colegii.

(Publicat în ediția print TB nr. 91 – Ianuarie 2020)

Related posts

Aparatură ultramodernă de imagistică dentară la Facultatea de Medicină Dentară din Târgu Mureș

Ligia Voro

Clujul domină piața regională a birourilor

Nora Dumitrescu

Finanțare de 370 mil. lei pentru Autostrada Cluj Vest (Gilau) – Nadaselu

redactia

Familiile bogate din Germania cumpără terenuri în România. Descendenţii producătorului de avioane Claude Dornier, printre investitori

Stefana Muresan

Tribunalul Arbitral din Elveția i-a dat dreptate lui Remus Borza

redactia

Continuă lucrările la Drumul Apusenilor (Beiuș – Stâna de Vale – Coada Lacului)

Traian Dan

Peste 50 de proiete importante, derulate în acest an de administrația orădeană

Stefana Muresan

Deșeurile din județul Bihor vor fi colectate selectiv, pe cinci fracții

Traian Dan

Galeriile comerciale Auchan din Transilvania și-au redus programul

Nora Dumitrescu

50 mil. euro investiți în start-up-uri de AI, până în 2025

Papuc Irina

AFIR deschide sesiunile de primire a proiectelor de investiţii în arealul ITI – Delta Dunării, alocare de peste 21 mil. euro

redactia

Tremend, cu o divizie în Brașov, în topul celor mai dinamice companii din Europa. Crestere cu 431% a cifrei de afaceri in perioada 2013 – 2016

Stefana Muresan

DPD: “We will continue to invest in technology to improve customer experience”

Ionut Oprea

Elvețienii de la CICOR, cu peste 700 de angajați, relocare în Zona Industrială Arad Vest

redactia

Recomandări și măsuri anunțate de băncile din România în contextul COVID-19

Papuc Irina

IRUM Reghin lansează trei noi modele de tractoare, destinate fermelor de familie

Ligia Voro

2,5 milioane de lei pentru refacerea Dealului Ciuperca din Oradea

Traian Dan

Europa finanțează Drumul Nordului cu 40 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

Contrabanda cu țigarete sub 15%

Ligia Voro

Trei oferte pentru construirea de tramvaie electrice, la Timişoara. Contract de peste 40 milioane euro

Stefana Muresan

Pehart Tec Group, investiție de 7 mil. euro în noi capacităţi de producţie

Stefana Muresan

Renault oferă noi drumuri pentru mobilitate

Ionel Albu

ACAROM: Uzina Dacia de la Mioveni, creştere a producţiei de 6,8%, depăşind 330.000 vehicule

redactia

E.ON și MOL vor dezvolta o rețea națională de 40 de stații de încărcare a vehiculelor electrice

Stefana Muresan

Leave a Comment