Industrie Investitii IT&C Lideri si afaceri Ultimele stiri

Nutechnologies – Primul HUB de printare 3D industrial din România

Când vorbim de ‘Nutechnologies’ vorbim de soluții de producție avansate precum printarea 3D, folosind multiple tehnologii (plastic și metal): FDM, PolyJet, SLA și SLM (laser melting).

Compania a fost fondată de către Ovidiu Crivac, Cristi Foral și Mario Lopes în anul 2012, asociații fiind fascinați de impactul pe care această tehnologie o poate avea în toate industriile, indiferent că vorbim de industria automotive, FMCG, medicală, aerospațială sau cercetare. Cu multă ambiție și perseverență, alături de o echipă de profesioniști, fondatorii companiei au reușit în cei 7 ani de prezență regională să devină un partener de încredere pentru multe companii reprezentative în domeniul lor de business, cu preponderență din domeniul automotive, acestea conștientizând avantajele unor soluții de producție și prototipare rapide și avansate.

Ovidiu Crivac: “În viziunea noastră, tehnologiile digitale avansate dedicate producției vor juca un rol determinant în contextul ‘industry 4.0’ prin gradul de automatizare, versatilitate și inovație, urmând a impacta structural modalitățile de producție în viitor!”

Pentru eficientizarea procesului de dezvoltare și producție, soluțiile avansate de printare 3D reprezintă cea mai eficientă și versatilă opțiune, livrând economii relevante în timp și cost.

Stratasys – liderul mondial în producția de imprimante 3D profesionale

În 2012, Nutechnologies devine reprezentantul tehnic și comercial autorizat în România al Stratasys – liderul mondial în producția de echipamente și materiale de printare 3D, utilizate pentru a crea obiecte plecând direct de la date digitale. Gama de echipamente pornește de la sisteme de printare 3D desktop accesibile, ajungând la sisteme avansate, industriale, de mari dimensiuni, făcând printarea 3D mai ușor de adoptat ca oricând până acum.

Producția aditivă (Additive Manufacturing), cunoscută publicului larg ca printarea 3D, impactează complet modul în care piesele sunt dezvoltate, produse și reparate. Producția aditivă (AM) permite realizarea, la cerere, a unor unelte, scule și dispozitive speciale și adaptate.

Tehnologiile de printare 3D: FDM (Fused Deposition Modeling), PolyJet, SLA și SLM

Toate imprimantele 3D Stratasys printează componente, strat cu strat. Tehnologia FDM, renumită pentru fiabilitate și piesele durabile (din punct de vedere mecanic, termic, chimic & UV), extrudează straturi fine de material termoplastic, care se solidifică după ce sunt depuse.

Tehnologia PolyJet, cunoscută pentru suprafețele fine și abilitatea de a combina materiale multiple într-o singură piesă, utilizează o metodă bazată pe un jet de polimer lichid, polimerizate imediat cu ajutorul luminii ultraviolete.

Tehnologia SLA cunoscută ca stereolitografie este tot o modalitate de printare 3D utilizată pentru a crea modele, prototipuri și piese, printr-un proces fotochimic unde lumina emisă de un laser fotopolimerizează materialul lichid.

Tehnologia SLM utilizează o sursă laser de mare putere (200-1000 W) pentru a topi rapid și omogen (>= 99,95%) diverse pulberi metalice (oțeluri, aliaje de aluminiu, titaniu, nichel, crom-cobalt, cupru ș.a.).

Important de menționat este faptul că portofoliul Stratasys de materiale tehnice este cel mai cuprinzător din industrie, punând la dispoziție o gamă largă de materiale fotopolimerizabile şi termoplastice, incluzând aici materiale cu fibră de carbon, materiale elastomerice, materiale ESD, materiale biocompatibile, cu proprietăți de neegalat. Nu întâmplător companii mari ca Honda, Siemens,

Volvo, Lockheed Martin, Airbus, Boom Supersonic au realizat avantajul competitiv de a implementa tehnologia de printare & prototipare 3D avansată.

De ce să folosești tehnologia 3D de printare pentru realizarea de scule, dispozitive și verificatoare (SDV-uri)

Dispozitivele și sculele utilizate în procesul de producție pot reprezenta punctul critic al departamentului de producție. Succesul unei linii de producții constă în viteza generată de repetabilitatea, fiabilitatea și calitatea pieselor, uneltelor utilizate care oferă ghidare și siguranță în timpul operațiunilor de asamblare și inspecție. De cele mai multe ori, companiile din domeniul automotive aleg să-și producă propriile unelte care vor fi folosite pentru operațiuni unice.

Proiectare complexă – probabil cel mai mare avantaj al printării 3D constă în proiectarea liberă având în minte tehnologia aditivă. Eliminând constrângerile injecției de mase plastice sau a frezării, printarea 3D ofertă oportunități nenumărate pentru configurarea de SDV-uri.

Consolidarea componentelor – Numărul componentelor dintr-un ansamblu poate fi redus semnificativ, rezultând o reducere a costurilor și a timpilor de producție, precum și eliminarea unor etape de asamblare.

Ergonomie mai bună – libertatea de proiectare oferă uneltelor un grad mult mai ridicat de manipulare și ușurință în folosire.

Reducerea greutății – un alt avantaj considerabil și sigur oferit de printarea 3D constă în posibilitatea de reducere a greutății uneltelor.

Adaptabilitate – Eliminarea constrângerilor de design specifice unui proces de producție tradițional oferă control, fiind astfel o soluție ergonomică pentru utilizatori și oferind acuratețe ridicată în realizarea sarcinilor.

Inventariere digitală – Cu ajutorul unui inventar digital, uneltele pot fi ușor modificate și printate 3D doar la momentul necesar, reducând costurile de inventariere, stocare și depozitare a componentelor.

Eliminarea prelucrării – Un alt posibil avantaj poate consta în eliminarea etapei de prelucrare a unei piese sau unelte post producție.

Toate beneficiile enumerate mai sus se vor reflecta în reducere de costuri în comparație cu producerea de unelte în mod convențional, într-o flexibilitate ridicată, reduceri semnificative ale ciclului de dezvoltare și producție, economii energetice și de material, rezultând economii financiare relevante.

Echipa Nutechnologies oferă consultanță în alegerea echipamentului potrivit proiectului dumneavoastră, vă punem la dispoziție servicii de vânzare, instalare, training și mentenanță. De asemenea, vă putem sprijini în procesul de dezvoltare al proiectelor în printarea, prototiparea și producția 3D (Direct Digital Manufacturing).

Date de contact: www.nutechnologies.ro, telefon: 0730 880 950, e-mail: office@nutechnologies.ro.

Related posts

Depozite regionale pentru produsele agricole, bani pentru sisteme de irigare, construirea Canalului Siret-Bărăgan: planul Guvernului pentru Agricultură

Papuc Irina

Președintele CJ Maramureș și CEO ATP Exodus, la Forumul Mondial al Capacității de Producție și Cooperare de Afaceri din China

redactia

Producătorul de scaune Antares mizează pe afaceri de 10 mil. de euro pentru acest an

Stefana Muresan

Universal Alloy, investiția anului în Maramureș

Nora Dumitrescu

Coaliția pentru Dezvoltarea României, solicitare de reanalizare a măsurilor din Ordonanța de Urgență 114/2018

redactia

Brașov: S-a semnat contractul pentru Sala Polivalentă cu Biroul de Proiectare Dico&Țigănaș

Stefana Muresan

Degustare specială, într-un regal al vinurilor prezente la VINVEST

Stefana Muresan

E.ON s-a înscris pentru obţinerea unui patent digital pentru controlul complet al datelor consumatorilor

Ligia Voro

Comisarul european Corina Creţu, la Cluj, apel la Ministerul Transporturilor să pregătească proiecte mature pentru finanţare europeană

redactia

Primul laborator de tehnologii cloud, deschis la Universitatea de Vest Timișoara cu sprijinul Microsoft

redactia

Go StarTech – provocarea lansată start-up-urilor tech de către GoTech World și Telekom Romania

Ligia Voro

Duminică, 21 iunie 2020, se deschide Centura Oradiei pentru trafic ușor

Traian Dan

Banca Transilvania – la o valoare de 2,4 miliarde euro, acțiunile – maxim istoric

Stefana Muresan

Bugetul comunei Baciu din Cluj, orientat spre investiții

Stefana Muresan

Palatul Principilor din Alba Iulia, în plin proces de restaurare. Lucrări de peste 16 milioane de lei

redactia

Timișoara caută expertiză în modelul Beijing

Stefana Muresan

Aliz Kosza, Business Mentor: “Secretul leadershipului este să te înconjuri de oameni competenți”

Ligia Voro

Salamul de Sibiu va fi promovat cu bani europeni în România, Spania şi Italia

redactia

Oradea va avea un Centru de excelență pentru învățământul dual

Traian Dan

Produsele de Cluj vor fi livrate în toată România

Nora Dumitrescu

Tribunalul Arbitral din Elveția i-a dat dreptate lui Remus Borza

redactia

Zalăul are 27 de proiecte pe fonduri UE

Nora Dumitrescu

“Capitala” Sălajului își modernizează drumurile forestiere

Nora Dumitrescu

A început târgul internațional Demo Metal 2019

Papuc Irina

Leave a Comment