Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Nutechnologies – Primul HUB de printare 3D industrial din România

Când vorbim de ‘Nutechnologies’ vorbim de soluții de producție avansate precum printarea 3D, folosind multiple tehnologii (plastic și metal): FDM, PolyJet, SLA și SLM (laser melting).

Compania a fost fondată de către Ovidiu Crivac, Cristi Foral și Mario Lopes în anul 2012, asociații fiind fascinați de impactul pe care această tehnologie o poate avea în toate industriile, indiferent că vorbim de industria automotive, FMCG, medicală, aerospațială sau cercetare. Cu multă ambiție și perseverență, alături de o echipă de profesioniști, fondatorii companiei au reușit în cei 7 ani de prezență regională să devină un partener de încredere pentru multe companii reprezentative în domeniul lor de business, cu preponderență din domeniul automotive, acestea conștientizând avantajele unor soluții de producție și prototipare rapide și avansate.

Ovidiu Crivac: “În viziunea noastră, tehnologiile digitale avansate dedicate producției vor juca un rol determinant în contextul ‘industry 4.0’ prin gradul de automatizare, versatilitate și inovație, urmând a impacta structural modalitățile de producție în viitor!”

Pentru eficientizarea procesului de dezvoltare și producție, soluțiile avansate de printare 3D reprezintă cea mai eficientă și versatilă opțiune, livrând economii relevante în timp și cost.

Stratasys – liderul mondial în producția de imprimante 3D profesionale

În 2012, Nutechnologies devine reprezentantul tehnic și comercial autorizat în România al Stratasys – liderul mondial în producția de echipamente și materiale de printare 3D, utilizate pentru a crea obiecte plecând direct de la date digitale. Gama de echipamente pornește de la sisteme de printare 3D desktop accesibile, ajungând la sisteme avansate, industriale, de mari dimensiuni, făcând printarea 3D mai ușor de adoptat ca oricând până acum.

Producția aditivă (Additive Manufacturing), cunoscută publicului larg ca printarea 3D, impactează complet modul în care piesele sunt dezvoltate, produse și reparate. Producția aditivă (AM) permite realizarea, la cerere, a unor unelte, scule și dispozitive speciale și adaptate.

Tehnologiile de printare 3D: FDM (Fused Deposition Modeling), PolyJet, SLA și SLM

Toate imprimantele 3D Stratasys printează componente, strat cu strat. Tehnologia FDM, renumită pentru fiabilitate și piesele durabile (din punct de vedere mecanic, termic, chimic & UV), extrudează straturi fine de material termoplastic, care se solidifică după ce sunt depuse.

Tehnologia PolyJet, cunoscută pentru suprafețele fine și abilitatea de a combina materiale multiple într-o singură piesă, utilizează o metodă bazată pe un jet de polimer lichid, polimerizate imediat cu ajutorul luminii ultraviolete.

Tehnologia SLA cunoscută ca stereolitografie este tot o modalitate de printare 3D utilizată pentru a crea modele, prototipuri și piese, printr-un proces fotochimic unde lumina emisă de un laser fotopolimerizează materialul lichid.

Tehnologia SLM utilizează o sursă laser de mare putere (200-1000 W) pentru a topi rapid și omogen (>= 99,95%) diverse pulberi metalice (oțeluri, aliaje de aluminiu, titaniu, nichel, crom-cobalt, cupru ș.a.).

Important de menționat este faptul că portofoliul Stratasys de materiale tehnice este cel mai cuprinzător din industrie, punând la dispoziție o gamă largă de materiale fotopolimerizabile şi termoplastice, incluzând aici materiale cu fibră de carbon, materiale elastomerice, materiale ESD, materiale biocompatibile, cu proprietăți de neegalat. Nu întâmplător companii mari ca Honda, Siemens,

Volvo, Lockheed Martin, Airbus, Boom Supersonic au realizat avantajul competitiv de a implementa tehnologia de printare & prototipare 3D avansată.

De ce să folosești tehnologia 3D de printare pentru realizarea de scule, dispozitive și verificatoare (SDV-uri)

Dispozitivele și sculele utilizate în procesul de producție pot reprezenta punctul critic al departamentului de producție. Succesul unei linii de producții constă în viteza generată de repetabilitatea, fiabilitatea și calitatea pieselor, uneltelor utilizate care oferă ghidare și siguranță în timpul operațiunilor de asamblare și inspecție. De cele mai multe ori, companiile din domeniul automotive aleg să-și producă propriile unelte care vor fi folosite pentru operațiuni unice.

Proiectare complexă – probabil cel mai mare avantaj al printării 3D constă în proiectarea liberă având în minte tehnologia aditivă. Eliminând constrângerile injecției de mase plastice sau a frezării, printarea 3D ofertă oportunități nenumărate pentru configurarea de SDV-uri.

Consolidarea componentelor – Numărul componentelor dintr-un ansamblu poate fi redus semnificativ, rezultând o reducere a costurilor și a timpilor de producție, precum și eliminarea unor etape de asamblare.

Ergonomie mai bună – libertatea de proiectare oferă uneltelor un grad mult mai ridicat de manipulare și ușurință în folosire.

Reducerea greutății – un alt avantaj considerabil și sigur oferit de printarea 3D constă în posibilitatea de reducere a greutății uneltelor.

Adaptabilitate – Eliminarea constrângerilor de design specifice unui proces de producție tradițional oferă control, fiind astfel o soluție ergonomică pentru utilizatori și oferind acuratețe ridicată în realizarea sarcinilor.

Inventariere digitală – Cu ajutorul unui inventar digital, uneltele pot fi ușor modificate și printate 3D doar la momentul necesar, reducând costurile de inventariere, stocare și depozitare a componentelor.

Eliminarea prelucrării – Un alt posibil avantaj poate consta în eliminarea etapei de prelucrare a unei piese sau unelte post producție.

Toate beneficiile enumerate mai sus se vor reflecta în reducere de costuri în comparație cu producerea de unelte în mod convențional, într-o flexibilitate ridicată, reduceri semnificative ale ciclului de dezvoltare și producție, economii energetice și de material, rezultând economii financiare relevante.

Echipa Nutechnologies oferă consultanță în alegerea echipamentului potrivit proiectului dumneavoastră, vă punem la dispoziție servicii de vânzare, instalare, training și mentenanță. De asemenea, vă putem sprijini în procesul de dezvoltare al proiectelor în printarea, prototiparea și producția 3D (Direct Digital Manufacturing).

Date de contact: www.nutechnologies.ro, telefon: 0730 880 950, e-mail: office@nutechnologies.ro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Valtryp SRL la 25 de ani, poveste de succes

Articolul următor

Digitalizarea - prioritate pentru sistemul de sănătate din România. Concluzii după Bucharest Smart Health Conference

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Investiții
Infrastructură
Turism
Educație
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share