Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Veklury (Remdesivir) – primul medicament autorizat în UE pentru tratamentul COVID – 19

   Luni, 28 iulie, Comisia Europeană a semnat un contract cu o compania farmaceutică pentru a asigura doze de Veklury, denumirea comercială a Remdesivir-ului. Veklury a fost primul medicament autorizat la nivelul UE pentru tratamentul COVID-19. Începând cu prima parte a lunii august vor fi puse la dispoziția statelor membre și a Regatului Unit loturi de Veklury, cu coordonarea și cu sprijinul Comisiei, pentru a răspunde nevoilor imediate.

Comisia Europeană va finanța contractul, în valoare totală de 63 de milioane EUR. Astfel va fi asigurat tratamentul a aproximativ 30.000 de pacienți care prezintă simptome severe de COVID-19. Vor fi astfel acoperite nevoile curente în cursul următoarelor luni, asigurându-se în același timp o distribuție echitabilă la nivelul UE, pe baza unei chei de repartizare, ținându-se cont de avizul Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor. În momentul în care aceste chei vor fi transparente vă vom ține la curent.

În prezent, Comisia pregătește, de asemenea, o achiziție comună care vizează acest medicament; se estimează că aceasta va acoperi nevoile suplimentare începând din luna octombrie.

Remdesivir a devenit primul tratament autorizat pe data de 3 iulie, când a primit o autorizație de introducere pe piață condiționată. Această autorizație facilitează accesul timpuriu la medicamente în situații de urgență în domeniul sănătății publice, cum este actuala pandemie.

Remdesivir este un tratament împotriva COVID-19 destinat adulților și adolescenților începând cu vârsta de 12 ani, care au pneumonie și care necesită suplimentare cu oxigen. Cererea de acordare a autorizației de introducere pe piață a fost înaintată Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) la 8 iunie. Recomandarea EMA a fost aprobată de statele membre prin intermediul Comitetului permanent pentru medicamente de uz uman.

Cu toate că medicamentul este autorizat în UE, acesta continuă să fie monitorizat din punct de vedere al siguranței de funcționare. Compania farmaceutică a fost, de asemenea, invitată să prezinte Agenției Europene pentru Medicamente, până în decembrie 2020, rapoartele finale ale studiilor privind Remdesivir; acestea reprezintă o parte din condițiile care trebuie îndeplinite pentru a se trece de la o autorizație de introducere pe piață condiționată la o autorizație normală de introducere pe piață. Se preconizează că, până în august 2020, vor fi prezentate date suplimentare privind eficacitatea și siguranța medicamentului, pentru a se finaliza acest proces.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

[Enjoy Transylvania!] Borgo Pass. The place where Stoker placed Dracula

Articolul următor

Ariston Thermo aniversează 90 de ani

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share