Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universitatea Politehnica Timişoara participă la Inventica 2020 cu numeroase invenţii. Două sunt special pe tema COVID 19

Universitatea Politehnica Timișoara participă cu o echipă consistentă la cea de-a 24-a ediție a Salonului Internațional Inventica 2020, ce se desfășoară la Iași, în perioada 29 – 31 iulie a.c. Aceasta confirmă, încă o dată, valoarea cercetării științifice desfășurate, dar și aplicabilitatea practică a acesteia, realizată la UPT.

La această ediție, echipa UPT se prezintă cu 27 de invenții, proiecte de cercetare, teze de doctorat, programe educaționale, standuri didactice și chiar invenții de weekend, acoperind următoarele categorii: protecția mediului, știința materialelor, electricitate și electronică, automobile și securitate rutieră, medicină, construcții, metode didactice, echipamente de automatizare, sport etc.

Dintre invențiile Universității Politehnica Timișoara, două sunt destinate reducerii răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Unul este dispozitivul pentru reducerea încărcăturii microbiologice a aerului expirat de pacienții ventilați mecanic; Funcționarea dispozitivului se bazează pe reducerea încărcăturii microbiologice prin expunerea la radiații ultraviolete de tip UVC a aerului expirat de pacienții aflați în stare critică, infectați cu SARS-CoV-2, care sunt intubați și ventilați mecanic. Dispozitivul este conectat la portul de exhaustare al ventilatorului care actualmente comunică liber cu atmosfera.

De asemenea, se prezintă dezinfectantul SeptoBirCor, o soluţie naturală pentru dezinfectarea mâinilor, care combină, într-un singur produs, mai multe uleiuri de plante cu proprietăţi antiseptice şi produse ale stupului. Pe lângă protecţia pe care o oferă mâinilor, produsul asigură şi o anumită hidratare, în sensul că mâinile nu se vor mai usca şi efectul dezinfectantului rămâne mai mult timp pe tegumente.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

16 unități de cazare din Bihor au aderat la campania inițiată de Visit Oradea

Articolul următor
Aeroportul din Timișoara

Ministerul Transporturilor vrea să construiască la Aeroportului Internaţional un nou terminal de plecări externe, în valoare de 184 de milioane de lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share