Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Un milion de euro pentru Aeroportul din Timișoara: ajutor de stat aprobat de Comisia Europeană

Comisia Europeană a aprobat ajutorul de stat în valoare de 1 milion de euro pentru a compensa Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara pentru daunele cauzate de pandemia de coronavirus, potrivit unui comunicat de la Bruxelles, citat de caleaeuropeana.ro.

Comisia Europeană a decis că subvenția directă românească de aproximativ 4,8 milioane RON (aproximativ 1 milion EUR) către Aeroportul Timișoara este în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat. Măsura are drept scop compensarea aeroportului pentru pagubele suferite din cauza focarului de coronavirus.

Amintim  că din luna martie, de când România a introdus mai multe măsuri privind interzicerea zborurilor internaționale pentru a limita răspândirea coronavirusului, companiile aeriene care operează pe Aeroportul Timișoara au trebuit să-și reducă treptat zborurile programate, până la încetarea operațiunilor de zbor din 25 martie 2020, ceea ce a cauzat pierderi operaționale pentru aeroport. Măsurile restrictive au fost ridicate, iar operațiunile de trafic aerian au fost reluate abia la 17 iunie 2020.

Sprijinul, acordat sub forma unei subvenții, a fost notificat de reprezentnații României la Bruxelles, iar Comisia a evaluat măsura conform Tratatului privind funcționarea Uniunii Europene (TFUE) – articolul 107 alineatul (2) litera (b), care permite Comisiei să aprobe măsurile de ajutor de stat acordate de statele membre pentru a compensa anumite companii pentru daunele cauzate direct de situații excepționale, cum ar fi focarul de coronavirus. Astfel, Comisia a concluzionat că schema este în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Argon Dental aduce sistemul german de implant dentar K3PRO în România

Articolul următor

Unul dintre puținele județe care are un plan județean de gestionare a deșeurilor: Acces la fonduri de milioane pentru investiții necesare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share