Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Parteneriat pentru centura Marghitei

Municipiul Marghita va avea o centură ocolitoare. Reprezentanții Agenției de Dezvoltare Durabilă (ADD) din cadrul Consiliului Județean Bihor, Primăriei Municipiului Marghita, Primăriei Comunei Abrămuț și Primăriei Comunei Tăuteu au semnat, joia trecută, Acordul de Parteneriat pentru realizarea studiului de fezabilitate al viitoarei centuri ocolitoare

Obiectul Acordului de Parteneriat îl reprezintă realizarea în comun a documentației tehnico-economice a Studiului de Fezabilitate pentru demararea obiectivului de investiții „Varianta ocolitoare Marghita – Tăuteu – Abrămuț”.

„Valoarea contractului este 135.000 lei (plus TVA), iar Agenția de Dezvoltare Durabilă din cadrul Consiliului Județean Bihor va asigura finanțarea. Săptămâna viitoare va începe procedura de achiziție”, a precizat Vitályos Barna, directorul ADD Bihor.

Câștigătorul ofertei va avea la dispoziție două luni pentru a finaliza SF-ul necesar demarării proiectului de infrastructură. Documentația va propune trei variante de construcție a șoselei ocolitoare, ce vor fi supuse dezbaterilor. „Astăzi, nu avem variante, și tot traficul este direcționat prin municipiul Marghita. Se pierde timp, se creează disconfort pentru locuitori, dar și pentru șoferi. Traficul greu trebuie scos din centrul municipiului Marghita, dar și din localitățile din proximitate, și direcționat spre o șosea ocolitoare. Pentru a înainta cu acest proiect a fost nevoie de acordul de parteneriat pentru că această problemă afectează în egală măsură și comunele Abrămuț și Tăuteu”, a declarat Pocsaly Zoltán, primarul Municipiului Marghita.

În urmă cu doi ani, Consiliul Județean Bihor a finanțat Studiul de Fezabilitate pentru construcția șoselei ocolitoare a Municipiului Salonta. „Redirecționarea traficului în afara orașului înseamnă confort și siguranță. Totodată această investiție va deschide oportunități și pentru investitori, care vor avea acces rapid spre viitoarea autostradă. Este un proiect de anvergură și ne vom asigura să încheiem parteneriate cu reprezentanții autorităților locale pentru a reuși finalizarea proiectelor de infrastructură”, a adăugat administratorul public al Județului, Szabó József.

La finele lunii mai, cei nouă membri ai Agenției de Dezvoltare Durabilă Bihor au decis, în unanimitate, ca 500.000 lei +TVA, din bugetul instituției, pe acest an, să fie folosiți pentru finanțarea SF-urilor de care au nevoie autoritățile locale din Vașcău, Valea lui Mihai și Marghita, pentru a demara proiectele de construire a șoselelor ocolitoare. Pentru orașul Vașcău, acest proiect ar însemna o continuare a șoselei de centură preconizate pentru Beiuș-Ștei-Lunca.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

[Enjoy Transylvania!] Povestea vinului (1)

Articolul următor

Cum se lucrează pe viitoarea autostradă Târgu-Mureș – Ungheni

Citește și:
Sălajul are nevoie de autostrăzi pe bune, nu doar pe hârtie.
Citeste mai mult

Autostrăzile pe hârtie ale Sălajului

În teorie, județul din Nord-Vestul României trebuia să aibă finalizate trei secțiuni din Autostrada Transilvania (A3), practic încă…
În cadrul galei de decernare a Premiilor Progresiv 2023, eveniment care premiază inovația și performanța în piața de retail & FMCG, Farmec a ridicat trofeul la categoria Best New Non-food Product, pentru cea mai recentă gamă lansată: Gerovital Must Have.
Citeste mai mult

Farmec ia premii în serie la București

Trei distincții au fost obținute, în ultima perioadă, de către fabricantul de produse cosmetice din Cluj-Napoca. În cadrul…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
1
Share