Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cum se lucrează pe viitoarea autostradă Târgu-Mureș – Ungheni

Asociația Pro Infrastructură (API) a prezentat în premieră o filmare aeriană cu primele lucrări ale tronsonului Târgu-Mureș – Ungheni, parte a Autostrăzii Transilvania (A3).

După două rezilieri la activ, proiectul de 4,5 km de autostradă și 4,7 km de drum de legătură cu patru benzi de circulație a fost recontractat către constructorul Strabag în mai 2020, pentru 192 de milioane de lei și 18 luni execuție.

În această primă etapă se realizează operațiuni de decopertare a stratului vegetal, stabilizare a terenului, umpluturi de pământ, drumuri de șantier, coloanele forate din fier beton pentru fundarea structurilor. Ne dorim ca acest proiect să avanseze într-un ritm alert, fără blocaje birocratice semnificative și să fie finalizat la finele anului 2021.

Solicităm Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) să realizeze cu prioritate studiul de fezabilitate pentru continuarea acestui proiect cu primul tronson dintre Târgu- Mureș și Acățari al Autostrăzii Târgu-Mureș –Iași (A8)”, conform reprezentanților API.

Proiectul Autostrăzii Transilvania (Braşov – Borş), parte din A3, a început în 2004, în baza unui contract – estimat inițial la 1,5 miliarde de euro, ulterior ridicat la 2,2 miliarde, iar apoi la 7 miliarde – încheiat cu compania americană Bechtel, ce trebuia executat până în 2012.

Acesta a suferit modificări, fiind reziliat în 2013. Pentru 12,5% din autostradă statul a plătit Bechtel 1,2 miliarde de euro. A3 a fost împărțită inițial de autoritățile române în două proiecte independente, București – Brașov și Brașov – Cluj – Borș, lungimea sa totală fiind de 584 km.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Parteneriat pentru centura Marghitei

Articolul următor

Lanțul Magnolia își deschide două unități în Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share