Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Zalăul, refuzat de București la modernizarea drumurilor județene

Municipiul Zalău va trebui să se descurce pe cont propriu pentru modernizarea a cinci străzi din localitate deoarece investiția a fost declarată ca neeligibilă.

Proiectul privind reabilitarea și modernizarea Piețelor Iuliu Maniu și 1 Decembrie, pietonizarea străzii Unirii și reabilitarea Drumului Județean (DJ) nr. 191C (străzile Tudor Vladimirescu, Porolissum, Bujorilor, Moigrad și Cetății) va intra în linie dreaptă.

Având în vedere că Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a admis ca fiind neeligibilă partea proiectului privind reabilitarea DJ 191C, pentru a nu pierde finanțarea întregului proiect, în urma ședinței extraordinare din 10 august a fost asumată finanțarea din bugetul local.

Proiectul privind reabilitarea și modernizarea Pieței Iuliu Maniu, a Pieței 1 Decembrie 1918 și pietonizarea străzii Unirii va fi finanțat din fonduri europene.

Acest proiect cuprinde modernizarea celor două piețe, amenajarea pasajului care face legătura între str. Unirii și Bd. M. Viteazul, crearea de legături pietonale între str. Unirii și Bd. M. Viteazul și amenajarea curții interioare dinspre str. Unirii de la Colegiul Național Silvania.

Prin intermediul acestei investiții vor fi plantați 71 de copaci, create 72 de locuri de parcare, amplasate rastele pentru biciclete cu 80 de locuri, montate 87 de coșuri de gunoi, amplasate 64 de bănci și va fi amenajată o suprafață verde 3.641 mp.

Proiectul privind reabilitarea DJ 191C va fi finanțat din bugetul local. Prin intermediul acestui proiect vor fi modernizate cele cinci străzi, lucrările constând în asfaltare, amenajare piste de biciclete, trotuare, amenajare ziduri de sprijin și reabilitarea canalizării pluviale.

Acesta mai cuprinde amenajarea a 23 de stații de autobuz și asfaltarea intersecțiilor a 24 de străzi laterale. Investițiile realizate în cadrul acestui proiect cuprind reabilitarea a 11 km de stradă și amenajarea unei suprafețe de 3.191 mp de trotuar și pistă de biciclete.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Producătorii clujeni, asalt la mall

Articolul următor

Licitație pentru încălzire cu energie geotermală în cartierul Nufărul Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share