Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Compania Continental şi-a făcut la Timişoara centrală electrică proprie, în valoare de 2,5 milioane de euro

DCIM100MEDIADJI_0031.JPG

Continental are acum la Timişoara o unitate proprie de generare a energiei, realizată în urma unei investiţii de 2,5 milioane de euro. Aceasta va fi amplasată la fabrica de componente electronice din oraşul de pe Bega. Noua tehnologie funcționează exclusiv pe bază de gaz, cu ajutorul acesteia fabrica de componente electronice își asigură energia electrică necesară alimentării constante a echipamentelor vitale folosite în liniile de producție și a sistemelor de climatizare.

De asemenea, sistemul asigură și apă fierbinte la 90ºC cu dublă utilitate. Cu ajutorul noii centrale se asigură căldura necesară pentru sistemul de încălzire a clădirii pe timpul iernii și răcirea acesteia prin intermediul răcitoarelor de absorbție. Apa răcită se producea până acum utilizând energia electrică (de la furnizor privat), iar apa caldă utilizând centrale termice dedicate pe gaz.

„Investiția s-a ridicat la peste 2,5 milioane de euro. Datorită conceptelor inovatoare și a integrării inteligente a acestui sistem la nivelul locației, peste 90% din energia generată prin arderea gazului este folosită în mod activ (electric, apă caldă și apă rece). Acest lucru asigură o eficiență dublă față de soluțiile clasice de producere a energiei electrice“, conform lui Ralf Luchs, directorul fabricii de componente electronice Continental din Timișoara.

Prin conectarea echipamentelor vitale de producție la generator se evită întreruperea producției în cazul penelor neanticipate de curent. De exemplu, o secundă de întrerupere de tensiune înseamnă un timp de restart complet al producției de 30 minute și riscuri semnificative în calitatea produselor afectate. Astfel, eficiența în procesele de producție a crescut și, în același timp, a scăzut riscul aparițiilor în ceea ce privește deviațiile de calitate.

Noul concept are un impact pozitiv și asupra mediului prin reducerea cu 14% a emisiilor de gaze cu efect de seră și ai altor poluanți ai aerului datorată unui consum mai mic de combustibilul folosit pentru producerea energiei necesare și a eliminării pierderilor survenite prin distribuția uneori instabilă.

Sistemul asigură 38% din totalul de energie necesar la nivelul sediului automotive din Timișoara

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Una dintre firmele lui Ion Ţiriac ridică un nou complex imobiliar mixt pe locul fostului abator al oraşului

Articolul următor

Flotă de 16 camioane DAF, trimisă la Tulcea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share