Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Una dintre firmele lui Ion Ţiriac ridică un nou complex imobiliar mixt pe locul fostului abator al oraşului

În locul fostului abator al Timişoarei, într-o zonă relativ centrală, din Complexul Studenţesc, va fi ridicat un nou proiect imobiliar, cu mai multe clădiri cu funcţii mixte, de locuinţe, comercial şi office. Planul Urbanistic Zonal este în dezbatere publică, iar investiţia va schimba total zona unde este amplasat complexul.

Rămas uitării ani buni de zile, terenul unde este amplasat fostul abator, de pe bulevardul Eroilor de la Tisa, va fi complet transformat în următorii ani. Dacă iniţial pentru acea zonă se discuta de ridicarea unui mall, de către una dintre firmele fostului tenismen Ion Ţiriac, iată că acum ştim că acolo se va ridica un complex de clădiri cu funcţii mixte. Important, clădirile istorice de la intrarea în complex vor fi reabilitate şi integrate în investiţie.

„Se propun locuințe colective în două clădiri cu curte interioară, pentru a crește nivelul de comunitate al vecinătăților nou create. Aceste vor fi adaptate la cerințele unei locuințe în mediul urban central, având un nivel de calitate mediu. Acestea vor fi amplasate în spatele clădirilor monument ale fostului abator, înspre parcul Karlsruhe. Asigurarea de servicii conexe pentru Complexul Studențesc pe de o parte și cartierul din Zona Stadion pe de altă parte, este a doua temă principală a proiectului prezentat. Zona clădirilor istorice ale vechiului abator va fi o zonă comercială și de servicii, cu o piață publică (inexistentă în zonă la ora actuală). Zona de servicii este a treia mare categorie de funcțiuni propusă. Se urmărește crearea de locuri de muncă în proximitatea cartierului de locuințe Toată această zonă va funcționa împreună, completându-se. Investiția poate fi accesată din toate cele 3 străzi perimetrale. Accesul auto în garajul subteran și la parcajele de la sol se va reglementa prin Avizul Comisiei de Circulație la faza PUZ. ”, se spune în documentaţia aferentă proiectului.

Terenul aferent proiectului are aproximativ 49.000 e metri pătraţi. Proiectul aparţine companiei Goldale Real Estate. Aceasta este deţinută de Goldale Limited, care face parte din grupul de firme Ţiriac, şi dezvoltatorul spaniol de proiecte imobiliare Riofisa Internacional.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Parcul Central din Cluj, irigat inteligent cu 1,4 milioane lei

Articolul următor

Compania Continental şi-a făcut la Timişoara centrală electrică proprie, în valoare de 2,5 milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share