Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Parcul Central din Cluj, irigat inteligent cu 1,4 milioane lei

La Cluj-Napoca au fost finalizate lucrările de instalare a noului sistem de irigații din Parcul Central Simion Bărnuțiu. Acesta este automatizat și eficient atât din punct de vedere energetic și al consumului de apă.

Captarea și aducțiunea apei se face din albia râului Someșul Mic. Pentru realizarea acestui sistem și pentru traversările aleilor au fost folosite soluții tehnice de subtraversare, astfel încât să nu fie afectată trama stradală (Splaiul Independenței) și aleile existente.

Zona verde irigată are un perimetru de 87.915 mp și include 78 zone de udare – sistemul a fost sectorizat. Pentru realizarea sistemului de irigat a fost necesare  27.800 ml țeavă polietilenă, 2.842 aspersoare, două pompe pentru asigurarea debitului necesar.

Au fost instalate o stație meteo, un conector inteligent, un mecanism antivandalism și senzori speciali pentru a sista irigarea în condiții de ploaie sau sol saturat.

Alte caracteristici sunt gestiunea de la distanță – sistem programat de către serviciul spații verzi din cadrul primăriei prin transmisie Wi-Fi asupra controlerelor de comandă; automatizarea sistemului care asigură irigarea uniformă a suprafețelor verzi.

Metoda de udare se alege în funcție de vegetația existentă: prin aspersiune sau picurare. Valoarea investiției este de 1,2 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată.

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Municipiul Salonta va fi supravegheat cu 30 de noi camere video

Articolul următor

Una dintre firmele lui Ion Ţiriac ridică un nou complex imobiliar mixt pe locul fostului abator al oraşului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share