Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primăria Timişoara se pregăteşte să dea 114 milioane de lei pentru un nou stadion cu 15.000 de locuri

Timişoara ar urma să aibă un nou stadion, iar ce e mai interesant este că nu e vorba despre unul realizat de Compania Naţională de Investiţii. Primăria e pregătită să scoată din buzunar peste o sută de milioane de lei pentru o nouă arenă cu 15.000 de locuri, care va fi realizată într-un sistem nou, numit de conducerea oraşului „Lego”. În fapt, este un sistem modular, care permite montarea relativ rapidă a tribunelor şi a construcţiilor anexate, care ar permite oraşului să aibă stadionul în 2022.

Vă reamintim că la Timişoara este gândită şi realizarea unui stadion cu bani de la bugetul de stat, prin CNI, pe locul actualei arene „Dan Păltinişanu”, care ar urma să fie demolată. Aici va fi ridicat un nou stadion modern, cu 30.000 de locuri, iar în vecinătate va fi construită şi o nouă sală polivalentă, cu 16.000 de locuri, tot prin CNI. Ambele proiecte de la bugetul naţional sunt „lălăite” acestea se zbat de aproape doi ani în distracţia hârtiilor.

Revenind la proiectul municipalităţii, formalitatea aprobării studiului de fezabilitate pentru stadionul “modular” din Calea Buziașului de către consilierii locali a fost trecut, proiectul a trecut cu 18 voturi.

Conform documentului, noul stadion va avea puțin peste 15.000 de locuri și un preț de peste o sută de milioane de lei. Investiția ar urma sa fie realizată pe un teren viran din Calea Buziașului, unde se află și bucla de întoarcere a tramvaielor, un teren recuperat de municipalitate, după cum susține primarul Nicolae Robu. Tot acolo se va amenaja și un parc.

 ”Stadionul propus va putea găzdui atât desfășurarea competițiilor oficiale de fotbal, cât și pentru antrenamentele echipelor din centrele de copii și juniori. Deoarece în zonă nu se găsesc zone verzi amenajate, destinația de agrement se completează prin amenajarea unei zone verzi – amenajată tip parc – cât și a mai multor parcări.  Realizarea acestora va susține inclusiv nevoile populației care locuiesc în zonă”, se arată în proiectul adoptat de care însoțește hotărârea aprobată de CL Timișoara.

Stadionul va fi unul cu teren de iarbă, fără pistă de atletism, având destinații principale organizarea meciurilor oficiale de fotbal, cu public. ”Pentru suprafața de joc și zona imediat adiacentă s-au respectat cerințele impuse de organismele internaționale din domeniu, UEFA și IFAB, pentru un stadion  de categoria 4”, se mai arată în documentele proiectului.

Studiul de fezabilitate a fost realizat de Kat Concept Design SRL, din Constanța. Lucrările sunt estimate să dureze un an și să coste 113,23 milioane de lei cu tot cu TVA.

“Se înlocuiește un loc care parcă ar fi al nimănui de ani de zile cu un obiectiv care va fi de mare utilitate pentru Timișoara. Noi sperăm că odată ce va exista acest stadion vom reuși să avem și o echipă competitivă, ceea ce presupune un finanțator sau mai mulți finanțatori puternici care să susțină o echipă de fotbal competitivă. Evident că utilizarea stadionului va fi gratuită asigurată pentru toate echipele orașului sau, dacă ne obligă Curtea de Conturi să percepem o anumită chirie – nu știm încă -, atunci ea va fi una simbolică, atât cât ni se cere obligatoriu să fie”, a anunțat Nicolae Robu.

După ce la primele discuții stadionul era gata sigur în 2021,acum sigur va fi gata in 2022.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Clujenii de la Accesa își consolidează poziția printr-un joint-venture cu germanii de la Ratiodata

Articolul următor

15 autobuze hibrid pentru transportul urban de călători în Municipiul Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share