Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

15 autobuze hibrid pentru transportul urban de călători în Municipiul Oradea

Săptămâna trecută s-a semnat contractul de achiziție publică între Municipiul Oradea, în calitate de achizitor și MERCEDES-BENZ TRUCKS & BUSES ROMANIA SRL, în calitate de furnizor pentru achiziția a 15 autobuze hibrid pentru transportul urban de călători în Municipiul Oradea.

Achiziția se realizează în cadrul proiectelor „Coridorul de mobilitate urbană durabilă piața Emanuil Gojdu – Vasile Alecsandri, Oradea” și „Coridorul de mobilitate urbană durabilă Piața Emanuil Gojdu – Piața Cetate, Oradea”, finanțate prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Valoarea contractului este de 22.564.425 lei fără TVA, iar termenul de livrare e 14 luni.

Autobuzele hibrid Mercedes au o lungime de 12 metri şi o capacitate de până la 107 pasageri: 27 locuri pe scaune şi 80 în picioare.

Vehiculele de transport persoane îndeplinesc cele mai stricte standarde de poluare, respectiv Euro VI, etapa D. Noile vehicule dispun de sisteme de informare, sunt prevăzute cu camere de supraveghere pentru siguranța călătorilor și includ un sistem de monitorizare a numărului de pasageri. Autobuzele se remarcă prin costul scăzut de operare, eficiență ridicată și consumul redus de combustibil.

Conform fișei tehnice oferită de Mercedes, pe lângă tracțiunea diesel clasică, tehnologia hibrid introduce un electromotor care este integrat între motorul cu ardere internă și cutia de viteze automată. Acesta lucrează, între altele, ca generator la încetinirea autobuzului și transformă energia cinetică în curent, la frânare și la întreruperea accelerării.

Autobuzul este dotat cu scaune tapițate și climatizare automată, cu o capacitate mare de transport călători, cu funcții speciale destinate persoanelor cu dizabilități.

Cele 15 autobuze care se vor achiziționa se vor adăuga celor șapte autobuze (şase Euro 6 și unul hibrid) care se află în curs de achiziție de la compania Mercedes.

Total
22
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primăria Timişoara se pregăteşte să dea 114 milioane de lei pentru un nou stadion cu 15.000 de locuri

Articolul următor

„Lumea prin Culoare și Sunet”: 250.000 euro pentru integrarea persoanelor cu deficiențe vedere/auz

Citește si:
Total
22
Share