Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

13 milioane de euro pentru abatoare de capacitate mică din zona montană

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale primeşte în continuare cereri de finanţare pentru realizarea abatoarelor de capacitate mică în zona montană. Fondurile totale la dispoziţia fermierilor sunt de aproximativ 13 milioane de euro şi sunt acordate prin submăsura 4.2 ”Sprijin pentru investiţii în procesarea/ marketingul produselor agricole” din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020)”.

Cererile se depun exclusiv online pe site-ul agenţiei până la 31 decembrie 2020, ora 16:00 sau până când, prin cererile depuse, se atinge plafonul maxim de 19,4 milioane de euro. Pragul de calitate pentru proiectele care se depun în luna august este de 40 de puncte, stabilite prin cumularea criteriilor de selecţie menţionate în Ghidul solicitantului.

Finanţarea nerambursabilă acordată prin PNDR 2020 este de 50% din totalul cheltuielilor eligibile pentru realizarea unui abator de mică capacitate în zona montană, în cazul în care acesta este realizat de către IMM-uri. Pentru grupuri de producători, cooperative sau societăţi cooperative intensitatea sprijinului acordat poate ajunge până la 70%.

Dacă este realizat de alte întreprinderi decât cele menţionate anterior, finanţarea PNDR va fi de maxiumum 40%. Fondurile nerambursabile acordate pentru o astfel de investiţie pot ajunge până la maximum 300.000 euro/ proiect.

Sunt eligibile pentru finanţare investiţiile în unităţi de sacrificare de capacitate mică destinate porcinelor, ovinelor, caprinelor şi bovinelor, în conformitate cu Ordinul 35/ 2011 (privind aprobarea condiţiilor minime de funcţionare a abatoarelor de capacitate mică, cu modificările şi completările ulterioare), care sunt amplasate în localităţi din zona montană. Lista cu Unităţile administrativ teritoriale (UAT) marcate cu abrevierea ANC‐ZM este publicată pe site-ul agenţiei.

Capacitatea maximă de sacrificare a unui abator de capacitate mică, incluzând tăierile de urgenţă, presupune un maxim de 5 UVM (unitate vită mare)/ zi şi încadrarea în 200 de capete/ lună pentru porcine, ovine sau caprine şi de 40 de capete/ lună pentru bovine. În cazul în care se realizează o investiţie pentru un centru de sacrificare acesta trebuie să funcţioneze pentru cel mult 2,5 UVM/ zi şi să se încadreze în 100 de capete/ lună pentru porcine, ovine sau caprine şi în 20 de capete/ lună pentru bovine.

Pentru a depune o cerere de finanţare a unei unităţi de sacrificare de capacitate mică, în zona montană, fermierii trebuie să respecte prevederile Ghidului solicitantului şi anexele aferente acestuia, publicat la secţiunea Investiţii PNDR în pagina dedicată submăsurii 4.2.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Banca Transilvania și-a modernizat 27 de sedii în pandemie

Articolul următor

Rottaprint a pus deoparte 4 milioane de euro pentru utilaje și software

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share