Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Banca Transilvania și-a modernizat 27 de sedii în pandemie

De la începutul pandemiei şi până la 30 iunie, 27 de sedii ale Băncii Transilvania (BT) Cluj au fost modernizate.

Nouă dintre acestea sunt inclusiv relocate, păstrându-se acelaşi ritm ca în aceeaşi perioadă a anului trecut, menționează raportul pe primul semestru al băncii clujene. Impactul pozitiv este pentru 227.000 de clienţi şi 330 de angajaţi BT din 21 de localităţi.

Până la finele anului, banca va susține cu finanțări populaţia şi companiile şi se va implica în gestionarea provocărilor generate de pandemie. În cadrul programului IMM Invest, mobilizarea băncii va fi pentru a finaliza în următoarele două luni alocarea sumelor rămase, estimarea fiind că vor fi alocate cel puţin 10.000 de împrumuturi.

Pentru aceste firme BT va aloca resurse semnificative pentru a se implica în implementarea altor programe guvernamentale, de susţinere a companiilor (programul de granturi sau facilităţi de garantare).

NEO, noua platformă de Internet Banking şi Mobile Banking, este în etapa de testare finală cu utilizatori reali. Versiunea beta este testată de o parte dintre clienți. De asemenea, banca va investi pentru a creşte şi poziţiona BT Pay ca fiind prima superaplicaţie de plăţi din România, care integrează mai multe tipuri de facilităţi.

Profitul net consolidat al grupului financiar BT în primele șase luni ale anului este de 690 de milioane de lei, dintre care cel al băncii e de 607 milioane.

“Solidaritate şi mobilizare au fost cuvinte-cheie care definesc cel de al doilea trimestru al anului la BT. Toată echipa ne-am concentrat din prima secundă pe asigurarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului, pe continuitatea operaţiunilor din sediile noastre şi prin canalele digitale şi pe găsirea celor mai bune modalităţi prin care putem ajuta clienţii şi comunităţile, a declarat Omer Tetik, director general al BT.

Activele grupului financiar BT au ajuns la 98 de miliarde de lei la finalul semestrului întâi, creditele au crescut până la 40 de miliarde, iar depozitele clienţilor au ajuns la 80 de miliarde, din care 57 de miliarde sunt economiile persoanelor fizice, iar 22,8 miliarde, ale persoanelor juridice.

În perioada ianuarie – iunie BT a acordat 68.000 de împrumuturi companiilor şi persoanelor fizice. Creditele acordate companiilor în perioada menționată sunt de 3,6 miliarde lei. Banca are 2,9 milioane de clienţi retail, 325.000 IMM & Micro şi 10.000 corporate activi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Tetarom a reluat licitația pentru spațiile de depozitare și birouri

Articolul următor

13 milioane de euro pentru abatoare de capacitate mică din zona montană

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share