Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Premieră în România: producție de material filtrant pentru măști

Compania Techtex, din grupul Taparo, a pus în funcțiune prima linie de producție a materialului filtrant din România.

Noua linie tehnologică poate produce până la 50 tone/lună de material filtrant, urmând a-și extinde capacitatea lunară la 150 de tone, odată cu dezvoltarea noii fabrici de lângă Baia Mare.

Techtex are acum posibilitatea de a asigura material filtrant și pentru alți producători români, securizând producția internă de măști chirurgicale FFP2 și FFP3. Materialul filtrant este componenta principală în producția măștilor chirurgicale, FFP2 și FFP3, dar și pentru filtrele industriale (de aer, apă, gaz).

Măștile produse de Techtex nu conțin substanțe interzise, cum ar fi carbonatul de calciu, asigură o eficiență de filtrare bacteriană de 98% și au rezistență la stropire, avantaj important în ceea ce privește prevenirea infectării cu COVID-19, susține conducerea companiei.

În urma testelor efectuate de Centrul de Cercetare Științifică pentru Apărare și Ecologie, din cadrul Ministerului Apărării Naționale, masca produsă de Techtex a fost clasificată ca fiind de tip IIR, cea mai performantă la nivel internațional.

„Suntem în continuă dezvoltare, iar acum putem spune că Techtex este în măsură nu doar să producă materiale textile și dispozitive medicale, ci și să controleze calitatea produselor.

Am achiziționat echipamente de laborator pentru a testa gradul de filtrare și diferența de presiune în timpul producției, astfel încât la momentul la care textilele medicale și echipamentele de protecție produse de noi sunt trimise către instituțiile acreditate pentru avizare, acestea să corespundă tuturor cerințelor naționale și internaționale”, a declarat Ioan Filip,  membru al Consiliul de Supraveghere Techtex și președintele grupului Taparo.

Taparo Târgu-Lăpuș, unul dintre cei mai mari producători de mobilier din România, s-a reprofilat pe echipamente de protecție pentru medici, avizate de autorități. 4Brands și Techtex, parte din grup, au început producția de măști, capeline, halate și botoși.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

SIF Transilvania a investit în companii cu dividende constante

Articolul următor

O vacă bio din Sălaj dă 54 de litri de lapte pe zi

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share