Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

SIF Transilvania a investit în companii cu dividende constante

Plasamentele realizate în primele șase luni ale anului de către Societatea de Investiții Financiare (SIF) Transilvania au presupus achiziții de consolidare a unor participații în emitenți cu o politică stabilă de dividend.

Aceștia au fost BRD, Electrica, Fondul Proprietatea (FP), Medlife, Romgaz, Nuclearelectrica, OMV Petrom, Tranzgaz și Banca Transilvania. Achizițiile efectuate pe piețele de capital externe s-au limitat la operațiuni speculative pe emitenții Total, Global Payments și Wirecard.

În concordanță cu obiectivul de restructurare pe criterii de lichiditate a portofoliului administrat și urmărind îndeplinirea strategiei de plasare în instrumente financiare cu o lichiditate cel puţin comparabilă cu cea a activelor a căror dezinvestire a asigurat resursele financiare, în perioada analizată nu s-au realizat achiziții de instrumente financiare necotate.

Dezinvestițiile au vizat valorificarea unor oportunități, fiind efectuate tranzacții cu acțiunile Global Payments, SIF Oltenia și FP. Suma dividendelor prognozate a fi încasate în 2020 este de 31 de milioane de lei, fiind mai redusă cu 56% decât cea din 2019.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Turkish Airlines revine la Cluj după o jumătate de an de absență

Articolul următor

Premieră în România: producție de material filtrant pentru măști

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share