Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

E.ON România a montat 25.000 de panouri solare pentru 58 de companii

E.ON a dezvoltat în România, din anul 2018 și până în prezent, un număr de 74 de proiecte de producere a energiei solare pentru clienți din sectoare variate ale economiei. Dintre acestea, 29 de proiecte au fost finalizate iar alte 45 de proiecte sunt în prezent în diverse stadii de dezvoltare.

În cadrul proiectelor au fost montate deja circa 25.000 de panouri fotovoltaice pentru 58 de companii din cele mai performante industrii precum auto, chimie şi petrochimie, alimentară, centre de logistică, centre comerciale şi clădiri de birouri, mari retaileri, producători industriali din industrii diverse. Puterea nominală totală a centralelor fotovoltaice predate la cheie de E.ON este de 6.734 kWp, iar producția acestora este de 9.550 MWh pe an.

Împreună cu clienții noștri, ne-am angajat să creăm o lume a energiei mai verde și mai sustenabilă. Adoptarea soluțiilor noastre de generare fotovoltaică de către companii românești, lideri în sectoarele lor, arată că suntem pe drumul cel bun. Numai prin proiectele finalizate până acum vor fi reduse emisiile de dioxid de carbon cu peste 6 mii de tone pe an”, a declarat Cătălin Iordache, Director General al E.ON Energie România.

Astfel, pentru Dedeman, liderul național în retailul materialelor de construcții și al amenajărilor interioare, cu capital 100% românesc, E.ON este în curs de a finaliza instalarea a 16 centrale fotovoltaice la magazinele companiei care vor genera 3.750 MWh anual.

Pentru compania bistrițeană TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, E.ON a finalizat recent instalarea unuia dintre cele mai mari sisteme de generare a energiei fotovoltaice montate pe acoperişuri din România.

Odată cu finalizarea proiectelor pe care compania le are în curs de dezvoltare la acest moment, producția totală de energie fotovoltaică va ajunge la 20.000 MWh pe an, iar emisiile de CO2 vor fi reduse cu 8.800 tone pe an.

Total
12
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Lanțul de cafenele Meron, stopat în expansiunea către Viena și Lisabona

Articolul următor

Ministrul fondurilor europene, în vizită în județele Transilvaniei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
12
Share