Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sălajul va avea un drum reabilitat la intrarea în Maramureș

Un nou șantier va fi deschis pe două tronsoane de drumuri județene din Sălaj, dinspre Zalău / Crișeni spre județul Maramureș.

Este vorba despre două tronsoane ale Drumului Județean (DJ) nr. 108D: Crişeni (Drumul Național nr. 1H) – Cehu-Silvaniei (DJ 196). Primul numără 22  km pe traseul drumului județean amintit, începând cu km 0 al acestuia.

Celălalt are cu o lungime de 4 km, fiind situat între orașul Cehu Silvaniei și limita cu județul Maramureș, pentru care Consiliul Județean Sălaj a emis ordinele de începere a lucrărilor.

Lucrările de reabilitare și modernizare a celor două tronsoane ale drumului județean 108D: Crişeni (DN 1H) – Cehu-Silvaniei (DJ 196) se referă în principal la modernizarea structurii rutiere, execuția sistemului de scurgere a apelor pluviale.

Aceasta înseamnă rigole betonate și podețe noi, executarea lucrărilor de siguranță rutieră verticală și orizontală, realizarea acceselor la proprietăți precum și amenajarea drumurilor laterale (în limita de proprietate a unității administrativ teritoriale Județul Sălaj).

Sunt prevăzute amenajarea unor stații de autobuz și refugii (în zonele unde acestea sunt necesare) dar și executarea lucrărilor de siguranță rutieră.

Alte lucrări vor fi amenajarea curbelor, semnalizare orizontală (marcaje axiale / laterale, marcaje rezonatoare) și verticală, realizarea marcajelor transversale pentru trecerile de pietoni, parapeți de protecție, reorganizare de intersecții (sensuri giratorii).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Uniunea Europeană alocă 28 de milioane de lei spitalelor clujene

Articolul următor

Lanțul de cafenele Meron, stopat în expansiunea către Viena și Lisabona

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share