Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Uniunea Europeană alocă 28 de milioane de lei spitalelor clujene

Consiliul Județean (CJ) Cluj a câștigat celui de-al doilea proiect din fonduri europene care vizează îmbunătățirea capacității de răspuns a spitalelor clujene la criza COVID-19.

În valoare de 15,3 milioane de lei, contractul de finanțare a fost semnat de președintele CJ Cluj, Alin Tișe. „Continuăm să mobilizăm și să alocăm toate resursele necesare pentru a îmbunătăți infrastructura medicală și pentru a limita răspândirea noului coronavirus. Cu siguranță, noile dotări vor sprijini considerabil eforturile medicilor clujeni în ceea ce privește diagnosticarea și tratarea pacienților COVID”, a spus oficialul clujean.

Din banii obținuți de forul administrativ județean de la Uniunea Europeană vor fi decontate 238 de aparaturi medicale de înaltă tehnologie și 358.189 de echipamente de protecție achiziționate de CJ din bugetul județului.

Ele vor deservi cele patru spitale clujene implicate în lupta cu noul coronavirus: Spitalul Clinic de Recuperare, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Leon Daniello și Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal.

Acest proiect european se adaugă unuia similar deja câștigat de CJ în iulie, când au fost obținuți 12,3 milioane de lei pentru dotarea Unității de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului de Copii cu 258 de echipamente de ultimă generație.

O parte din aceste aparaturi și echipamente medicale au intrat în dotarea spitalelor clujene, celelalte aflându-se în curs de achiziționare. 

Având în vedere urgența achiziționării acestora, CJ a cuprins în bugetul propriu sumele necesare, urmând ca banii să fie recuperați de la Uniunea Europeană în baza acestor două proiecte finanțate prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

O vacă bio din Sălaj dă 54 de litri de lapte pe zi

Articolul următor

Sălajul va avea un drum reabilitat la intrarea în Maramureș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share