Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Apar fabrici austriece de materiale de construcții la Cluj și Arad

Grupul din Austria care a cumpărat societățile Brikston și Siceram va efectua investiții de 25 de milioane de euro în zona Transilvania – Banat.

Acestea se vor realiza în două fabrici de betoane, în judeţele Cluj (comuna Câţcău) şi Arad (comuna Şimand), potrivit ZF. Banii sunt direcţionaţi şi către o secţie nouă de prefabricate din beton la Brikston Iaşi, precum şi către dezvoltarea şi tehnologizarea proceselor de producţie în fabricile pe care Leier le are deja în portofoliul local.

 „Fiecare fabrică va avea circa 20 de angajati, ele fiind în faza de construcţie. Cele două fabrici ar urma să fie finalizate după cum urmează: Câţcău (Cluj), martie 2021, Şimand (Arad) – în iulie 2021“, a precizat conducerea Leier.

Leier România are sediul la Cluj-Napoca și un punct de lucru în comuna Unirea, din județul Alba. Bazele grupului au fost puse în 1965 de către Michael Leier, fondatorul companiei. Întemeierea unei afaceri de familie în Horitschon (Regiunea Mittelburgenland) a însemnat începutul.

Leier și-a dezvoltat afacerea, transformând-o dintr-un magazin alimentar local în unul dintre cei mai importanți producători de materiale pentru construcții din centrul și estul Europei.

În aceeași localitate a fost înființată în 1970 o fabrică pentru materiale de construcții din beton, urmată de o altă unitate de producție în Frauenkirchen. Într-un domeniu în care prețul produselor este mic, iar costurile de transport ridicate, distanțele de transport rentabile sunt reduse.

Extinderea spre estul Europei a fost o consecință logică și ca urmare a schimbărilor politice și economice desfășurate. Înaintea căderii cortinei de fier, firma s-a impus pe piața din Ungaria și Polonia. În 1985 s-a derulat o investiție green-field în Gönyü, iar în Győr s-a realizat o fabrică de betoane.

1988 a fost anul în care s-a construit o fabrică în orașul Malbork din nordul Poloniei, la o distanță de 1100 km față de sediul central din Horitschon.

În anii ’90 a continuat extinderea companiei, concomitent cu completarea domeniului de activități cu domenii noi, cum sunt vânzarea de automobile, producerea de cărămizi ceramice, afaceri imobiliare sau domeniul hotelier.

În 2004 a urmat intrarea firmei pe piaţa din Slovacia, în 2005 s-a construit prima fabrică de elemente din beton din România, iar în 2006 s-a inaugurat  fabrica de cărămizi ceramice din Croaţia.

În prezent  grupul Leier este reprezentat de 39 de unități operative situate în șapte țări: Austria, Ungaria, Polonia, Slovacia, România, Croaţia și Ucraina. Principala activitate o constituie industria producerii betonului şi a prefabricatelor din beton simplu și armat.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Un chatbot DRUID automatizează procesele de HR ale Orange România

Articolul următor

Turismul maramureșean reîncepe angajările. Pe malul Firizei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share