Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ministrul agriculturii s-a întâlnit cu legumicultorii clujeni

Adrian Oros, ministrul agriculturii, a avut o întâlnire cu fermierii grupați în Cooperativa Agricolă Lunca Someșului (CALS).

 În plină campanie agricolă,  ne-am bucurat să ne întâlnim cu domnul ministru Adrian Oros. Din fericire, cu dânsul stăm  de vorbă ori de câte ori este nevoie, ne-a arătat multă deschidere, iar în domeniul horticol, legătura noastră directă cu ministerul a asigurat-o domnul secretar de stat Emil-Florian Dumitru.

Am vorbit despre ceea ce ne dorim pentru sector, dar si pentru comunitățile noastre: spații protejate, depozite, centre de procesare si sprijin pentru micul producător. Cei harnici au fost pe câmp; noi, ceilalți, ne-am ocupat de lucrurile importante”, au transmis reprezentanții CALS.

CALS reunește legumicultori din comunele Apahida și Jucu. Dezvoltarea sa este sprijinită de Fundația Civitas pentru Societatea Civilă și Fundația Româno-Americană. Scopul acesteia este de a susține micii fermieri prin dezvoltarea durabilă a agriculturii autohtone și prin promovarea spiritului antreprenorial.

Fermierii din zonă își pot vinde legumele (varză, conopidă, cartofi, dovlecei, sfeclă roșie, țelină) la prețuri avantajoase, terenurile lor sunt valorificate și au acces la informații și tehnici care să-i ajute să-și crească productivitatea muncii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Turismul maramureșean reîncepe angajările. Pe malul Firizei

Articolul următor

Un drum turistic din Cluj va fi modernizat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share