Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Premieră: prima Dacia Duster cabrio coupe din România, realizată în București

Pentru prima oară în România, un service auto independent a transformat o Dacia Duster obișnuită într-o mașină cabrio coupe. Automobilul a primit denumirea „Duster Summer”, datorită design-ului inspirat din atmosfera sezonului estival, având inserate și câteva elemente de inspirație nautică.

Transformarea mașinii grav avariante într-un automobil de lux, complet funcțional, a durat patru luni.

Duster Summer iese în evidență nu doar prin modificările aduse caroseriei, ci și prin finisajele interioare, lucrate cu atenție de către echipa AutoK9. Scaunele și bordul au fost înlocuite și retapițate cu piele albă, pentru a pune mai bine în valoare formele specifice modelului Duster.

Totodată, podeaua deorată în stil nautic, dar și faptul că acoperișul obișnuit a fost înlăturat, conferă mașinii un aer de vacanță și transformă orice drum într-o experiență relaxantă.

În spatele acestei lucrări stau foarte multe ore de lucru, dar și de cercetare. Scopul nostru, al echipei AutoK9, a fost acela de a face acest prototip fără să influențăm performanțele mașinii. Ne-am dorit ca modificările aduse caroseriei să potențeze și nu să ascundă formele originale ale Dacia Duster. Astfel, ne-am găsit deseori în postura de a căuta soluții și de a încerca mai multe variante, până le-am identificat pe cele potrivite”, spune Eugen Lungu, Director General AutoK9.

Duster Summer este rezultatul unei noi provocări acceptate de echipa AutoK9, de a da o altă înfățișare unei mașini avariate. De altfel, service-ul este cunoscut pentru reparațiile și transformările inedite ale altor două mașini Dacia Logan, în variante coupe și decapotabilă.

Prin această lucrare am dorit să continuăm, cumva, această tradiție de a da unei mașini autohtone o înfățișare cu totul nouă. Service-ul nostru este specializat în repararea autoturismelor avariate, pentru a le reda înfățișarea obișnuită, indiferent cât de gravă a fost dauna. Totuși, în cazul Duster Summer, am vrut să depășim orice bariere și nu doar să îi redăm aspectul obișnuit, ci să o aducem la nivel de artă”, a adăugat Eugen Lungu.

Autoturismul Duster Summer este complet funcțional, iar componentele mecanice ale acestuia au fost înlocuite cu unele originale, specifice acestui model. Chiar dacă modernizarea mașinii continuă, echipa AutoK9 a reușit să păstreze esența modelului Duster, cunoscut în întreaga lume pentru fiabilitatea sa.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Schimbări în staff-ul Vitacom Electronics. Aviva Vita, director administrativ

Articolul următor

Eșec pe centura Mureșului. Nu vrea nimeni să o construiască

Citește si:
Total
0
Share