Eveniment Ultimele stiri

Jazz Up Sea Festival revine la Constanța cu două concerte de jazz în ultimul weekend de vară

În weekendul 28 – 29 august, Jazz UP Sea Festival aduce la Constanța patru muzicieni renumiți ai scenei naționale de jazz în Piațeta Falezei Cazinoului din Constanța. Berti Barbera (voce și percuție), Johnny Bica (pian), Viorica Pintile (voce) și Adrian Flautistu (contrabas) vor cânta în ultimul weekend de vară melodii de jazz atât din repertoriul propriu cât și piese clasice ale jazzului internațional. Concertele organizate de Asociația Cult Art, cu sprijinul Primăriei Constanța se vor desfășura cu toate măsurile speciale de siguranță impuse de virusul Covid 19.

Intrarea în perimetrul concertelor se face de la ora 18.00, iar concertele încep la ora 19.00. Asigurăm locuri dezinfectate și distanțate la 1.5 metri, punem la dispoziție substanțe dezinfectante și chiar și măști de protecție, dacă publicul nu are.

„Succesul concertului de anul trecut de la Cazinoul din Constanța și ultimul înaintea începerii renovării emblematicei clădiri, cu trioul Berti Barbera, Sabin Penea și Cătălin Răducanu mi-a dat încredere să continui evenimentele de jazz în orașul de la malul mării, chiar și în acest an provocator, în care grija față de celălalt este mai mare ca oricând. Alături de o echipă dedicată și cu sprijinul primăriei am decis să organizăm două concerte de jazz în Piațeta Falezei Cazinoului din Constanța, respectând regulile de distanțare, dezinfectare și purtarea măștilor. Concertele de jazz și dialogurile muzicale propuse vor fi susținute de binecunoscutul Berti Barbera, talentatul pianist Johnny Bica, solista de jazz cu una dintre cele mai calde voci din industrie, Viorica Pitilie și experimentatul contrabasist Adrian Flautistu.” declară Valentin Stefăniță, președintele Asociației Cult Art și directorul festivalului JazzUp Sea Festival.

Artiști de jazz experimentați aduc jazzul la malul mării

Concertul de vineri, 28 august, ora 19.00, îi aduce laolaltă pe binecunoscutul artist Berti Barbera (voce și percutie) și talentantul pianist Johnny Bica.

Berta Barbera vine cu un bagaj de peste 25 de ani de cultură muzicală (realizator de emisiuni radio, prezentator de televiziune și festivaluri), are cinci proiecte muzicale alături de chitaristul Nicu Patoi și cântă atât la voce cât și la 20 de instrumente de percuție, fiind atașat de cajon și tabla.

Johhny Bica (pian) este producător și compozitor și aprofundează jazzul, improvizația și compoziția jazz la Universitatea Natională de Muzică din București, în cadrul studiilor de masterat și doctorat. Este unul dintre cei mai buni pianiști ai generației sale, dovadă fiind și materialul discografic, “The Real Vibrations”, în care îmbină jazzul cu stilul experimental.

Berti Barbera și Johnny Bica se întâlnesc destul de rar, poate prea rar pentru câte au să-și spună. De aceea, fiecare concert al lor cuprinde specificul întâlnirilor lor: o bucurie a revederii, idei multe și improvizație. Ei formează un duet atipic, un cumul de stiluri și experiență care se reflectă în repertoriul variat, bazat pe teme puternice și piese preferate. Accentul principal este pus pe libertatea de a recompune, de a explora intuitiv un mediu definit, care poate fi oricând completat cu tușeuri personale. Când Berti și Johnny se întâlnesc, publicul primește dimensiunea reală a muzicii actuale, prin umor și virtuozitate, prin note și ritm, așa cum se întâmplă în lumea celor buni.

Sâmbătă, 29 august, ora 19.00, Jazz Up Sea Festival invită publicul doritor la cel de-al doilea concert, unul cu standarde de jazz și adieri de bossa nova, care să sublinieze atmosfera estivală a ultimul weekend din această vară atipică, dar memorabilă. Trio-ul Viorica Pintilie – voce, Adrian Flautistu – contrabas electric și Johnny Bica – pian propun un repertoriu cu cele mai frumoase piese de jazz și accente blânde de bossa nova, gândite ca un pansament pentru această perioadă dificilă prin care trecem cu toții.

Viorica Pintilie cântă de la 15 ani pe scenele din România, a experimentat mai multe stiluri muzicale până să se oprească la jazz, care i-a devenit repede drag și în care se regăsește cel mai mult. Vocea delicată, cu accente de bas se mulează pe personalitatea ei cu care reușește să colaboreze cu nume sonore de lumea jazzului și nu numai.

Adrian Flautistu (contrabas) a descoperit jazzul prin clasa VII-a mulțumită idolului său Johnny Răducanu, a făcut parte din trioul lui Mircea Tiberian și activează și în trioul din stagiunea de jazz de la Teatrul Act. Este unul din cei mai apreciați contrabasiști de jazz din România. A câștigat numeroase premii la Festivalurile de Jazz din România și din străinătate.

Intrarea este iar liberă, iar locurile sunt limitate și se rezervă la adresa rezervari@jazzup.ro, sau la numărul de telefon 0768 300 600.

Related posts

Tarom crește frecvența zborurilor spre Baia Mare şi Satu Mare

redactia

Telekom Romania anunță că e nevoită să majoreze o parte din tarife: de la 1 martie

Papuc Irina

Festivalul „D’ale porcului”, de Sfântul Andrei și de Ziua Naţională la Oradea

Traian Dan

IAR Braşov, profit net de 11 milioane lei, la sfârşitul anului 2017

Stefana Muresan

Proiect Sudium Green pentru plantarea a 10.000 de arbori în Cluj Napoca

A. I.

Premieră în România: Autobuze cu GPS în județul Bihor

Stefana Muresan

Transgaz a început lucrări de 335 milioane de euro pentru BRUA

Stefana Muresan

Tren de mare viteză Budapesta-Cluj-Bucureşti. Ungaria pregătește studiul de fezabilitate

Stefana Muresan

Centrul de cercetare și dezvoltare al Continental din Sibiu a ajuns la 1.000 de ingineri

Stefana Muresan

Copiii de NASA ai Sibiului au nevoie de sprijin să ajungă la competiția finală din SUA

redactia

Ardealul atacă supremația Bucureștiului în instalațiile electrice

Nora Dumitrescu

Agraria va deveni o platformă pentru noile tehnologii agricole

Nora Dumitrescu

EPP propune o strategie cu ținte clare, asumată de Comisia Europeană, pentru susținerea companiilor mici și mijlocii

Nicolae Pop

Conferințe, expoziții și activități de educație financiară. BNR sărbătorește Centenarul la Timișoara

redactia

Targul National Imobiliar, editia primavara 2016

CNAIR solicită fonduri europene pentru noul pod peste Dunăre. Investiție de peste 550 mil. euro

redactia

Peste 3 săptămâni primăriile vor putea solicita bani pentru dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale

Ion Surdu

Ministerul Dezvoltării cumpără 40 de tramvaie noi, contract de peste 68 mil. euro

redactia

Începe licitația pentru lotul 2 al Autostrăzii Sibiu-Pitești

Ion Surdu

Lucrări de modernizare a 80 km de cale ferată, între Simeria şi Arad, cu o valoare de circa 770 mil euro, pentru trenuri cu viteză de până la 160 km/h

Stefana Muresan

Portalul „Construim Împreună”, bursă a locurilor de muncă pentru constructori

Traian Dan

Strabag muncește la capacitate maximă pe Autostrada Transilvania

Nora Dumitrescu

Smart City Industry Awards, dominate de administrațiile și companiile din Transilvania

redactia

Dentons Europe SPARL, consultantul juridic selectat pentru IPO Hidroelectrica

Ligia Voro

Leave a Comment