Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

O nouă centură ocolitoare la Cluj, în conurbația Turda – Câmpia

Președintele Consiliului Județean (CJ), Alin Tișe a inițiat un proiect de hotărâre privind încheierea unui acord de asociere între județul Cluj și municipiile Turda și Câmpia Turzii în vederea realizării proiectului de investiții de centură ocolitoare între cele două localități.

Proiectul, ce urmează a fi dezbătut în cadrul proximei ședințe a forului administrativ județean, vizează îmbunătățirea conectivității rutiere în zona urbană funcțională Turda – Câmpia Turzii, dezvoltarea județeană și îmbunătățirea mobilității, cu impact asupra calității mediului.

Prin realizarea acestui obiectiv se urmărește și crearea de noi locuri de muncă și transformarea judeţului Cluj şi a conurbaţiei Turda – Câmpia Turzii în centre importante în reţeaua rutieră rapidă regională şi naţională.

„Vom mobiliza toate resursele de care dispunem pentru ca acestă investiție să se concretizeze cât mai rapid. Odată finalizată centura ocolitoare, potențialul economic și investițional al zonei va fi și mai bine pus în valoare, întreaga zonă și județul Cluj, în ansamblu, devenind mult mai accesibile și atractive atât pentru investitori, cât și pentru toți cei care ne tranzitează județul”, spune Tișe.

În acest scop, CJ Cluj va cuprinde în bugetul propriu sumele necesare pentru coordonarea, elaborarea documentațiilor tehnico-economice și de urbanism necesare proiectului, precum şi pentru elaborarea documentațiilor de urbanism pentru întreg obiectivul de investiții.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Băimărenii de la Electro Sistem, solicitați de Lidl și Cora

Articolul următor

“Managementul nu înseamnă doar cărți, ci și foarte multă empatie” - Daniel Metz, CEO NTT DATA Romania, după 20 de ani de business

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share