Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Peste 78 de milioane de lei pentru „Campusul pentru învățământul special din Oradea”

Lucrările la campusul școlar, ce urmează să fie amenajat pe strada Ceyrat nr. 4 din Oradea sunt, în prezent, în faza realizării fundațiilor pentru patru corpuri noi de clădire: CORP 1 (învățământ preșcolar, primar cu regim de înălțime: P+2E; CORP 3 (internat cu regim de înălțime: S+P+4E); CORP 4 (cabinete medicale: psihologie și kinetoterapie cu regim de înălțime P+E) și CORP 5 (sală de mese cu regim de înălțime: S+P).

Consiliul Județean Bihor a demarat investiția „Campus Școlar pentru învățământul special din municipiul Oradea cu scopul de a îmbunătăți calitatea procesului educațional și de a ridica gradul de confort al elevilor cu cerințe educaționale speciale din județul Bihor, pentru integrarea socială a acestora și reducerea abandonului școlar.

Derulată pe o suprafață de teren de 28.389 mp (suprafața construită desfășurată a obiectivului de investiții este de 18.981,20 mp), investiția constă în realizarea a 6 corpuri de noi de clădire (CORP 1 -Învățământ preșcolar, primar; CORP 2 – Învățământ gimnazial, bibliotecă; CORP 3 – Internat; CORP 4 – Cabinete medicale;CORP 5 – Sala de mese; CORP 6 – Bazin hidroterapie), precum și reabilitarea a două corpuri de clădiri existente (CORP 7 – Atelier practică; CORP 8 – Sală sport). De asemenea, se vor realiza amenajări exterioare (terenuri de sport și loc de joacă și platforme carosabile, alei pietonale, spații verzi și împrejmuire).

Lucrările sunt deja în plină desfășurare la aproape toate corpurile noi de clădire. Vorbim despre o investiție importantă, în valoare de 78.150.968,02 lei, TVA inclus. După mai multe consultări cu ministrul Fondurilor Europene, se vor asigura resurse financiare stabile pentru finalizarea obiectivului prin Planul Național de Recuperare și Reziliență. Alături de proiectul Drumului Apusenilor, construcția campusului școlar este printre cele mai mari investiții derulate la nivelul județului Bihor”, a declarat Pásztor Sándor, președintele Consiliului Județean Bihor.

Ordinul de începere a lucrărilor la obiectiv a fost emis în data de 12 august 2020. Lucrările sunt executate de asocierea de firme formată din Drum Asfalt SRL (lider) și Trameco SA, Vega 93 SRL, Struktoplan SRL (asociați), iar termenul de execuție este de 36 luni.

Consiliul Județean Bihor are în programul de investiții realizarea unui nou proiect integrat privind dezvoltarea infrastructurii educaționale profesional și tehnic (liceu tehnologic) pentru preluarea în sistemul de învățământ special al copiilor, după ciclul secundar-gimnazial. Noul proiect va cuprinde încă trei corpuri de clădire cu o suprafață desfășurată de aproximativ 9.661,00 mp. Valoarea estimată a acestui nou obiectiv este de 55.413.563,80 lei (inclusiv TVA). Astfel, valoarea totală integrată a Campusului Școlar pentru învățământ special din municipiul Oradea Etapa I-a și Etapa II-a este de 133.564.531,82 lei (inclusiv TVA).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Elevii din Ardeal, pregătiți să devină IT-iști

Articolul următor

Punctul de frontieră Borș 2 de pe Autostrada A3, inaugurat în 4 septembrie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share