Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

UBB, produs de tehnologie virtuală cu americanii de la EON

Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca (UBB) și compania americană EON Reality au lansat forma finală a produsului VR-Mind pentru reglare psihologică prin tehnologie virtuală.

Produsul derivat din cercetări psihologice (științe cognitive clinice) fundamentale și aplicative avansate urmărește antrenarea și reantrenarea minții umane pentru a preveni tulburările emoționale.

El poate fi implicat și ca modul în tratamentele psihoterapeutice complexe, inclusiv în promovarea sănătății mintale. Focalizarea este pe identificarea și modificarea distorsiunilor cognitive de tip atențional, interpretativ și de memorie (cognitive bias modification), prin efectuarea unor sarcini / jocuri în realitate virtuală (VR).

Prototipul inițial al produsului a fost lansat în 2018, dar îmbunătățit pe baza testărilor și a feedback-urilor, rezultând un produs gata de a fi diseminat în mediul socio-economic (ca tehnologie de cercetare și de practică psihologică, inclusiv autoterapie). VR-Mind este utilizat deja în cercetări la UBB și în serviciile clinice validate științific din Clinica Universitare de Psihologie PsyTech a instituției.

„Dacă sunt derivate din cercetări avansate și dacă sunt și gândite să fie accesibile, tehnologiile psihologice pot produce rapid mutații sociale semnificative, în beneficiul bunăstării și calității vieții oamenilor. Mă refer aici la prevenirea unor tulburări psihice, la tratamentul lor și la promovarea stării de bine.

VR-Mind este un astfel de produs. Mă bucur să văd cum colaborarea UBB cu EON Reality, începută acum 10 ani, imediat după lansarea deja cunoscutului „Cub virtual” din Avalon UBB, continuă și generează produse și servicii inovative către societate”, afirmă directorul de proiect Daniel David, rector al UBB.

EON Reality este lider mondial în cunoaștere transferabilă în industrie și educație, cunoaștere bazată pe realitate virtuală și augmentată.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Parking cu terasă verde și teren de sport la Cluj

Articolul următor

Bratislava Property Forum 2020 | Last seats - only 4 days left!

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share