Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Complexul Măgura, creat cu 5 milioane de euro

O investiție de aproape 5 milioane de euro se va concretiza în orașul sălăjean Șimleu Silvaniei pentru Complexul Multifuncțional Măgura (CMM).

Proiectul cu bibliotecă, muzeu, grădină, teren de minigolf și amfiteatru se va concretiza în zona fostului Spital de Boli Infecțioase (SBI), conform Graiul Sălajului. În urma unui concurs de proiecte, administrația locală a obținut fondurile necesare pentru a realizarea complexului.

Contractul de finanțare din bani europeni a fost semnat săptămâna trecută. Proiectul CMM are o valoare de 23,7 milioane de lei, iar perioada de implementare a fost stabilită la trei ani.

Clădirea în care a funcționat cu ani în urmă Centrul de Cercetări și Asistență Medicală (CCAM) va fi modernizată și reabilitată, aici urmând a fi amenajate o bibliotecă și un muzeu. Clădirea fostului SBI, de pe str. Stephanus Martonfi, va fi transformată într-un centru cultural recreativ.

În cadrul bibliotecii vor fi înființate servicii moderne, grație unor echipamente performante. Vor exista spații pentru recondiționarea și dezinfecția cărților, săli de lectură pentru adulți și copii, săli pentru cărți audio și săli multifuncționale, toate dotate cu mobilier și aparatură modernă.

Interiorul curții va fi amenajat astfel încât cei care vor să citească în aer liber să o poată face într-un mod plăcut. Muzeul va funcționa la etajul superior al viitoarei biblioteci. Acesta va avea o sală de expoziție istorică și etnografică a orașului, dând posibilitatea vizitatorilor să afle mai multe despre obiceiurile și istoria locului.

În centrul cultural recreativ se vor putea desfășura activități educaționale pentru persoanele de orice vârstă. Vor exista săli care vor găzdui ateliere de pictură, modelism, șah, vizionare filme și expoziții pentru promovarea creațiilor artistice.

În apropierea centrului va fi amenajată o grădină, prin transformarea terenului degradat și neutilizat din vecinătatea clădirii într-o zonă verde, destinată relaxării. Vor fi locuri de joacă, zone de odihnă, un amfiteatru, un turn de observație, o terasă panoramică și un foișor. 

Pentru iubitorii sportului se va amenaja un teren de minigolf, vor fi amplasate mese de șah și aparate pentru exerciții fizice. Șimleuanii, dar și ceilalți vizitatori ai orașului de sub Măgura se vor putea bucura de toate aceste facilități în mod gratuit.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Încă un parc industrial în județul Bihor, la Drăgănești, în Țara Beiușului

Articolul următor

Maramureșul se implică în două proiecte turistice

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share