Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Maramureșul se implică în două proiecte turistice

Județul din nordul României va fi implicat într-o serie de proiecte de dezvoltare a sectorului turistic în această zonă, au decis consilierii întruniți în ședință ordinară.

Printr-un punct suplimentar la ordinea de zi a fost aprobată participarea județului Maramureş, prin Consiliul Judeţean (CJ), la realizarea proiectului de interes judeţean Drumul Maramureșului, în parteneriat cu Asociaţia Origini Maramureș.

Acesta presupune amenajarea, în întreg judeţul, a 600 km de traseu destinat turiştilor doritori să parcurgă la pas, călare sau cu bicicleta, cele patru provincii istorice: Ţara Codrului, Ţara Chioarului, Ţara Lăpuşului şi Ţara Maramureşului.

De asemenea, se dorește promovarea județului ca destinație turistică prin realizarea unei campanii de promovare şi branding pentru zboruri interne şi externe, de pe și înspre Aeroportul Internațional Maramureş. Forul județean urmează să asigure din rezerva bugetară finanţarea cheltuielilor, în sumă de 300.000 de lei.

Bugetul județului Maramureș a fost rectificat în ședința ordinară a Consiliului Județean din luna august, unde s-au dezbătut 20 de proiecte de hotărâre și patru puncte suplimentare. Cu acest prilej au fost majorate veniturile şi cheltuielile programate de către executivul județean.

S-a aprobat promovarea, în parteneriat cu Fundaţia Centrul de Dezvoltare a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Maramureş, a proiectului Centrul Europe Direct Maramureş 2021-2025”, propus spre finanţare prin cererea de proiecte a Reprezentanţei Comisiei Europene în România. 

Contribuţia CJ, în calitate de entitate afiliată, la bugetul total, va fi de 12.000 de euro pentru 2021, respectiv 16.000 euro/an pentru perioada 2022-2025.                   

De asemenea, a fost aprobat proiectul de hotărâre privind preluarea a unui sector de drum din domeniul public al comunei Poienile de sub Munte în domeniul public al județului. Sectorul de drum preluat, DC 9, de 3,7 km, va deveni parte integrantă din DJ 187, urmând să intre în administrarea Drumuri și Poduri Maramureș.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Complexul Măgura, creat cu 5 milioane de euro

Articolul următor

Bursele ANIS 2020. Cadrele didactice universitare se pot înscrie pentru a beneficia de sponsorizări în valoare de 5.000 de euro/proiect

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share