Educație IT&C Ultimele stiri

Bursele ANIS 2020. Cadrele didactice universitare se pot înscrie pentru a beneficia de sponsorizări în valoare de 5.000 de euro/proiect

Cea de-a treia ediție a programului Bursele ANIS 2020 debutează la 1 septembrie, cadrele didactice din toată țara având la dispoziție două săptămâni pentru a-și depune proiectele, cele mai bune beneficiind de o sponsorizare în valoare de 5000 de euro, oferită de companii pentru desfășurarea activităților didactice în domeniul IT.

Programul Bursele ANIS a fost lansat în anul 2018 la inițiativa ANIS pentru a stimula eforturile cadrelor didactice – lectori și asistenți universitari – în introducerea în curricula universitară a celor mai noi tehnologii din industrie și unor tehnici de predare inovative. Programul se derulează la nivel național, cadrele didactice calificate beneficiind de o sponsorizare a activității didactice în valoare de 5.000 euro.

În cadrul primelor două ediții Bursele ANIS s-au calificat 22 de proiecte depuse de cadre didactice din 17 facultăți din România. Valoarea totală a burselor acordate se ridică la 110.000 de euro.

Pentru a fi eligibili, candidații trebuie să dețină titlul de doctor și gradul didactic de lector universitar, iar vârsta nu trebuie să depășească 40 de ani. Cursurile propuse de aceștia trebuie să se încadreze în domeniile: Big Data, Cybersecurity, Inteligență Artificială (AI), Machine Learning (ML), Fintech, HealthTech și Tech for All (introducerea cursurilor de tehnologie în facultățile non-IT).

În program se pot înscrie și asistenții universitari, care pot propune soluții pentru actualizarea laboratorului, cu acordul cadrului didactic titular, urmând ca sponsorizarea să se împartă în funcție de elementele inovatoare introduse de fiecare parte (min. 50% pentru asistenții universitari). Detaliile complete de eligibilitate se găsesc la anis.ro/programe.

Candidații vor trece printr-un proces de evaluare preliminară, în baza aplicației scrise și a unui clip video în care vor prezenta elementele inovatoare ale cursului sau laboratorului. Ulterior, finaliștii vor susține un interviu cu membrii comitetului de evaluare. Data limită pentru înscrierea proiectelor este 15 septembrie 2020, iar regulamentul programului și criteriile de evaluare pot fi consultate la anis.ro/programe.

Comitetul de evaluare este format din: Prof. Dr. Lenuța Alboaie – Universitatea Al. Ioan Cuza din Iași, Dr. Răzvan Bologa – Academia de Studii Economice, Radu Constantinescu – Qualitance, Cătălina Dodu – Atos, Conf. Dr. Marc Francu – Universitatea de Vest, Dr. Radu Gramatovici, Universitatea din București, Daniel Ilinca – Softbinator Technologies, Vasile Manta – Universitatea Tehnică Gh. Asachi din Iași, Ion Moldoveanu – Deutsche Bank Global Technology, Dr. Simona Motonga – Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca, Prof. Dr. Răzvan Rughiniș – Universitatea Politehnica din București, Dr. Honoriu Vălean – Universitatea Tehnică Cluj, Prof. Dr. Radu Vasiu – Universitatea Politehnica din Timișoara.

La primele 2 ediții au fost selectate cadre didactice din cadrul unora dintre cele mai mari centre universitare din România: universitățile „Politehnica” din București și Timișoara, ASE, UNATC din București, Universitatea de Vest din Timișoara, universitățile “Al. I. Cuza” și „Gheorghe Asachi” din Iaşi, “Transilvania” din Brașov, „Tehnică” și „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și Universitatea din București.

Sponsorii ediției Bursele ANIS 2020 sunt: Adobe, Atos, Deutsche Bank, eMAG, Endava, Enea, Huawei, Microsoft, Qualitance, Softbinator Technologies.

Related posts

ASF a sancționat City Insurance și Euroins România Asigurare-Reasigurare

Ligia Voro

RALF 2016, forumul marilor fermieri

Ionut Oprea

Arhitecții Clujului pun umărul la “salvarea” Floreștiului

Nora Dumitrescu

Compania Scheugenpflug, furnizor pentru Continental, BMW Group, Bosch și Audi, subsidiară la Sibiu

redactia

Parteneriat Bihor, Alba, Cluj pentru dezvoltarea turismului în Munții Apuseni

Traian Dan

Clusterul de mobilier al Ardealului ia proporții la început de an

Nora Dumitrescu

Grupul Teraplast Bistriţa finalizează anul cu afaceri de peste 800 milioane lei, dublu faţă de 2017

redactia

Primăria Sibiu vrea să extindă zonele de parcări cu plată

Papuc Irina

ELITE ÎN BUSINESS. Top 20 companii românești din Județul Hunedoara

Ligia Voro

Emil Boc: “Clujenii pot să facă 160 operațiuni administrative de la distanță”

Nora Dumitrescu

Ministerul Turismului introduce localităţi din Maramureş, Sibiu şi Sălaj în lista zonelor cu prioritate la investiţii

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] The first salt baths in Sovata

Transilvania Business

Femeile de afaceri clujene au adus echipamente pentru spitale

Nora Dumitrescu

Carmangeria Moldovan cu afaceri de 15 mil. de euro va folosi doar carne din România

Stefana Muresan

Liber la autostrada de Sălaj. Se dă drumul la exproprieri

Nora Dumitrescu

Utilizarea glifosatului – un rău necesar ?

Stefana Muresan

Raport: rezultatele proiectelor imobiliare ale SIF Moldova

Ionut Oprea

Ministrul Finanțelor, despre bugetul de stat pentru 2021: „Ne propunem ca la sfârşitul lunii ianuarie să-l definitivăm”

Ion Surdu

Cosmin PĂTROIU – CEO TeraSteel, participă la conferința PRIA Fire Safety for Buildings la București

Ligia Voro

Hotelul clujean West City, renovat în pandemie

Nora Dumitrescu

Au început înscrierile la concursul NTT DATA Open Innovation. Temele principale: orașe inteligente, asistență medicală digitală & tehnologie exponențială

Papuc Irina

Extinderea firmelor în Zona Industrială Vest Sibiu a determinat Primăria să investească în dezvoltarea infrastructurii

Papuc Irina

La Oradea și Marghita se pot face teste COVID – 19

Traian Dan

Petre Daea: Președinția României la Consiliul UE are de gestionat 29 de dosare pe agricultură și piscicultură

redactia

Leave a Comment