Antreprenori Bihor Comunitate CSR Educație Mediu Proiecte Slider Ultimele stiri Voluntariat

Micro-granturi nerambursabile pentru 9 proiecte de mediu și educație, la Oradea

Construcția unui Oraș de Hârtie din materiale reciclabile sau ateliere de instruire practică în domeniul grădinăritului sustenabil sunt printre activitățile finanțate prin „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități”, care răspund unei varietăți de nevoi identificate în rândul orădenilor

Fundația Comunitară Oradea și Lidl România anunță primii câștigători de micro-granturi nerambursabile din cadrul programului numit „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități”.

Programul este coordonat de Federația Fundațiilor Comunitare din România, finanțat de Lidl cu 1.187.500 de lei, și implementat în 6 orașe din țară. La Oradea programul dispune de 237.500 lei și va fi implementat prin Fundația Comunitară Oradea în baza a 2 direcții: oferirea de susținere financiară și mentorat pentru inițiative comunitare locale și amenajarea Parcului Libertății”.

Nouă proiecte finanțate la Oradea

Inițiativele comunitare finanțate au fost alese pe bază de concurs. Procesul de selecție și aplicare a durat o lună și jumătate și la el au concurat 19 aplicanți cu idei de îmbunătățire a educației și/sau a mediului. Dintre acestea 9 proiecte sunt fericitele câștigătoare și vor fi finanțate cu granturi în valoare de 71.250 lei. Astfel, actorii Teatrului Arcadia vor organiza ateliere de protejarea mediului pentru copii în care vor realiza păpuși mânuibile și un Oraș de Hârtie, construite din materiale reciclabile, iar mai apoi vor susține show-uri interactive de Bune Maniere alături de mascotele Dino și Mop, în Parcul Libertății. Pe strada Sofiei, Asociația Grund Community va amenaja grădina comunitară urbană Péter Bácsi și va organiza pentru orădeni ateliere de instruire practică în domeniul grădinăritului sustenabil. Grupul Pescarilor Sportivi din Oradea vrea să crească interesul locanicilor pentru practicarea pescuitului recreativ-sportiv în zona urbană a Crișului Repede. Polițiștii de prevenire din cadrul Fundației Colonel Ioan Baciu îî vor pregăti pentru viață pe copiii și tinerii comunității noastre, prin activități care să îi ajute să identifice riscurile prezente în circulaţia rutieră, acasă, la școală și în mediul online.

Toate aceste activități și multe altele fac parte din cele nouă proiecte care au fost desemnate câștigătoare de juriul format din membrii Consiliul Director al Fundației Comunitare Oradea, împreună cu Cristina Hanganu, Director de Comunicare și CSR la Lidl România. A fost proces valoros de dezbateri în care au fost evaluate îndeplinirea criteriilor din Ghidul Aplicantului precum impactul comunitar, coerența și claritatea activităților propuse, realismul și relevanța proiectelor, etc. Activitățile incluse în proiecte se vor desfășura în perioada septembrie 2020 – martie 2021, pe raza municipiului Oradea, toate având ca scop creşterea şi îmbunătăţirea calităţii vieții orădenilor.

Pentru noi, un criteriu fundamental în ceea ce privește selecția inițiativelor în care ne implicăm este relevantă pentru contextul local. De aceea, ne bucurăm că putem susține proiecte de impact gândite de la zero de organizații locale, bazate pe informații relevante de la firul ierbii, pentru comunitatea din care fac parte, pornind de la niște nevoi foarte bine identificate. Ne bucurăm că putem sprijini astfel de inițiative pe cât de curajoase, pe atât de autentice și că putem contribui astfel la un viitor mai bun pentru comunitățile din care facem parte”, a spus Cristina Hanganu.

Tot ca parte din programul „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități”, echipa Fundației Comunitare Oradea va aloca 166.250 lei pentru revitalizarea peisagistică etapizată a Parcului „Libertății”. Peste 50 de orădeni s-au înscris deja ca voluntari și participă la acțiunile colective zilnice sau săptămânale de igienizare și întreținere a perimetrului parcului.

Related posts

Aproape 2 milioane de euro sprijin pentru producătorii din sectorul pomicol

Traian Dan

Retrasib Sibiu investeşte peste 2 mil. euro în creşterea producţiei de transformatoare

redactia

TeraPlast și E.ON Energie România, acord de 1,9 milioane de euro pentru soluţii de eficienţă energetică

redactia

Clujul pregăteşte terenul la Bruxelles pentru finanţări în domeniul inovării şi mobilităţii urbane

redactia

Cinci contracte de finanțare de peste 100 de milioane de lei, semnate de Primăria Brașov: planuri de mobilitate urbană

Papuc Irina

Bugetul județului Sibiu, adoptat: mai mult de 60% este destinat secțiunii de dezvoltare

Papuc Irina

Aeroportul Internațional „Avram Iancu“ Cluj suplimentează zborurile către Constanța în sezonul de vară 2018

Stefana Muresan

Începe construirea celui de-al V-lea Parc Industrial Tetarom în Cluj

redactia

MedLife cumpără pachetul integral de acțiuni al Spitalului OncoCard Brașov, unul dintre cele mai mari centre private de tratament oncologic din România

Papuc Irina

Lidl va finanța proiecte de mediu și educație din orașele Ardealului

Nora Dumitrescu

Colliers: Volumul investițiilor în România a atins 8,5% din totalul pieței est-europene, aproape dublu față de cota de 4,7% din 2019

redactia

BERD, interesată de proiecte în infrastructura rutieră şi feroviară din România

redactia

Spitalul Județean de Urgență Deva, în Programul național de tratare a accidentelor vasculare ischemice

redactia

AAGES, cu marca “Made in Romania”, în peste 25 de țări din lume

Ioan Sandor

Continental România și Academia Titi Aur: studiu cu privire la obiceiurile și atitudinea în traficul din România

redactia

Șimleul vrea facilități fiscale pentru investitori după plecarea Ara Shoes

Nora Dumitrescu

Programul și prioritățile MMACA în perioada Președinției Consiliului Uniunii Europene

redactia

Asociația Constructorilor de Automobile din România – ACAROM, recunoscuta cu statut de utilitate publică

Papuc Irina

Crestere record a traficului pe Aeroportul Cluj in primul semestru

Stefana Muresan

CNIPMMR propune debirocratizarea și digitalizarea Legii societăţilor nr.31/1990

Traian Dan

Primăria Sibiu anunță modernizarea unui alt cartier vechi de blocuri: investiție de aproape 40 de milioane de lei

Papuc Irina

Compania germană Schaeffler oferă cele mai mari salarii din Brașov

redactia

Canadienii de la Naguma vor livra 2 milioane de măști la Cluj

Nora Dumitrescu

Corteva Agriscience a anunțat că Marea Britanie a aprobat omologarea unui produs pe bază de Inatreq™ active.

Ion Surdu

Leave a Comment