Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Niciun tronson din Autostrada Transilvania nu mai este blocat în prezent

Afirmația a fost făcută de către Lucian Bode, ministrul Transporturilor, cu ocazia inaugurării Punctului de trecere a frontierei Borș II – Nagykereki, care leagă autostrada Transilvania din România cu M4 din Ungaria.

Lucian Bode și Peter Szijjártó

La inaugurarea din 4 septembrie 2020 au mai participat ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu și omologul său ungar Peter Szijjártó, oficiali guvernamentali, reprezentanți managementului CNAIR și ai autorităților locale.

Valoarea contractului pentru proiectarea și execuția acestui tronsonului de autostradă dintre Biharia și Borș, parte a Autostrăzii Transilvania, a fost de 145.663.083,37 lei fără TVA, lucrările fiind realizate de către asocierea TRAMECO SA – VAHOSTAV -SK a.s. – DRUMURI BIHOR SA – DRUM ASFALT SRL – EAST WATER DRILLINGS SRL.

Anul 2020 este anul construcției Autostrăzii Transilvania. După 10 luni de activitate a Guvernului Ludovic Orban niciun tronson din Autostrada Transilvania nu mai este blocat în acest moment. Aşa cum ştiţi, avem o strategie privind dezvoltarea infrastructurii de transport în România pe toate modurile de transport în următorii 10 ani, în care ne propunem să unim toate regiunile România şi mai departe să le unim cu Europa.
Avem de asemenea în această strategie asigurată finanţarea pentru că, vorbim de finanţare de la bugetul de stat respectiv din fonduri europene nerambursabile. Știţi foarte bine că prin planul naţional de relansare economică ne-am propus şi avem un angajament ferm de aloca în fiecare an 2% din PIB pentru dezvoltarea infrastructurii de transport”, a declarat ministrul Lucian Bode.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Servicii IoT personalizate pentru Transilvania: Navigator Cloud

Articolul următor
După deschiderea în cadrul IRUM al centrului de cercetare și dezvoltare utilaje agricole și forestiere iFor, unic la nivel privat în Estul Europei, am continuat procesul de dezvoltare a echipei de ingineri.

Elite în business. Județul Mureș. MOȘTENITORII. Andrei Oltean, director de dezvoltare IRUM SA: „Pentru a avea produse competitive la nivel mondial, este nevoie de o muncă în zona de cercetare și dezvoltare”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share