Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Zalăul se modernizează cu 238 de milioane de la UE

Municipiul sălăjean a atras 100 de milioane de euro de la Uniunea Europeană care vor fi folosiți în modernizarea localității, alături de cei 138 de milioane așteptați anul viitor.

Municipalitatea a grăbit mersul lucrărilor pe str. G. Doja și se începe așternerea primului strat de asfalt (binder – peste care se pune asfaltul de uzură) pe segmentul Primărie – Biserica Sfântul Ștefan.

Lucrările vor fi gata până la sfârșitul acestei luni, cu tot cu modernizarea iluminatului public. Au fost montați primii stâlpi, de 10 m înălțime, care vor ilumina cu led, cu o intensitate de o dată și jumătate mai mare peste vechiul sistem.

Pe str. Avram Iancu se va turna asfaltul, până la sfârșitul acestei săptămâni. Pe str. Simion Bărnuțiu se asfaltează segmentul de la unitatea Militară până la Spitalul Județean, în continuarea asfaltării făcute din zona industrială până la Liceul Voievod Gelu.

Strada Voievod Gelu, care leagă Simion Bărnuțiu de bulevard, are deja primul strat de asfalt, urmând să fie pus asfaltul de uzură. Cele patru străzi, artere cheie pentru Zalău, sunt reabilitate din temelii pe toată lungimea, cu tot cu canalizare pluvială, iluminat cu led, trotuare pavate.

Acestea sunt lucrări făcute din bani europeni, parte din cei 100 de milioane de euro atrași de Primăria Zalău de la UE. Primii bani europeni au venit în toamna anului trecut. 

Zalăul intră în toamnă acestui an cu câteva marile artere reabilitate. Administrația locală pregătește proiecte pentru a aduce încă 138 de milioane de euro începând de anul viitor, cu care va moderniza cartierele.

Total
10
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Nou lider în economia Maramureșului. Aramis bate Eaton

Articolul următor

Cum sunt întreținute drumurile Ardealului

Citește și:
Citeste mai mult

Educație financiară pentru elevi

Banca Națională a României, în parteneriat cu Autoritatea de Supraveghere Financiară, Ministerul Finanțelor și Asociația Română a Băncilor,…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
10
Share