Bihor Educatie Fonduri Europene Investitii Slider Ultimele stiri

Două grădinițe orădene au fost extinse și reabilitate cu fonduri europene

S-au încheiat lucrările de extindere a unor grădiniţe şi creşe din Oradea, investiţii realizate pe fonduri europene. Este vorba despre Grădiniţa nr. 53 şi Creşa nr. 7 din cartierul Rogerius, şi Grădiniţa nr. 28 şi Creşa nr. 4 din cartierul Nufărul.

Aceste investiții pe fonduri europene pentru extinderea unor grădinițe și creșe din oraș contribuie la dezvoltarea infrastructurii educaționale, oferind locuri în plus pentru preșcolari și condiții bune în unitățile educaționale.

Grădinița 53

Lucrările de extindere a Grădiniței nr. 53 și a Creșei nr. 7 – Albă ca Zăpada, de la parterul clădirii, situate în cartierul Rogerius, pe strada Călugăreni nr. 4A, au început în luna august 2019. Corpul nou de clădire cu un regim de înălțime P+1E, cu trei săli de grupă: 40 de locuri la grădiniță și 20 de locuri la creșă, a fost realizat în 13 luni. Pentru sălile noi de grupă sunt prevăzute grupuri sanitare la fiecare nivel, izolator pentru copiii bolnavi, cabinet medical, vestiare și grupuri sanitare separate pentru personal, holuri, zone de servit masa, zone de depozitare. Proiectul prevede și dotarea cu două locuri de joacă în curte, unul pentru creșă, unul pentru grădiniță.

Executantul lucrării este SC Conpila SRL Oradea, în asociere cu SC Atamora SRL Oradea, proiectant general. Lucrările au o valoare totală de 1.826.772,87 lei fără TVA.

Lucrările de extindere a Grădiniței nr. 28. și a Creșei nr. 4 de la parterul clădirii, situate pe Aleea Onisifor Ghibu nr. 16, urmează să fie recepționate în intervalul 14-18 septembrie 2020.

Corpul nou de clădire are un regim de înălțime P+1E, cu șapte săli de grupă pentru copii la standardele actuale impuse de legislația în vigoare, respectiv 80 de locuri la grădiniță și 60 de locuri la creșă. Sunt prevăzute grupuri sanitare la fiecare nivel, izolator pentru copiii bolnavi, cabinet medical, vestiare și grupuri sanitare separate pentru personal, zone de depozitare, echiparea oficiului alimentar din cadrul creşei. La parter sunt amplasate cele trei săli de grupă de creșă, iar la etaj cele 4 grupe de grădiniță. Sălile de grupă au fost dotate cu mobilier specific pentru copii: măsuțe, scaune, iar în zona de dormitor pătuțuri cu saltea.

Zona exterioară a fost amenajată și echipată cu echipamente de joacă și pardoseală din tartan cu jocuri interactive pentru copii, iar sistemul de încălzire este realizat prin pardoseală, astfel asigurându-se astfel un confort termic optim desfășurării procesului instructiv educativ.

Lucrările, în valoare de 3.760.328,90 lei fără TVA, au fost realizate de asocierea formată din DRUM ASFALT SRL – lider de asociere (90,20%), TRAMECO SA – asociat (8,22%) și SC NOVARTIS SRL – asociat (1,58%).

Related posts

Județul Cluj își primenește legăturile auto cu Sălaj, Alba și Bistrița

Nora Dumitrescu

”Pita de Sântimbru”, prima pâine ecologică din România

Stefana Muresan

Cinci oferte pentru centura metropolitană a Clujului

Stefana Muresan

Infrastructură de transport de 10 milioane de euro la Câmpia Turzii

Nora Dumitrescu

Paula Seling le-a cântat antreprenorilor din Maramureș

Nora Dumitrescu

Tot ce trebuie să știi despre iCEE.fest 2018, festivalul de digital & online care a transformat Bucureștiul, pentru două zile, în capitala europeană a Internetului

redactia

Uzina Armătura, demolată. Apar noi dezvoltări comerciale

Nora Dumitrescu

Clusterul Mobilier Transilvania pregătește scaunul inteligent

Nora Dumitrescu

BT conduce top 15 companii după valoarea tranzacționată la BVB

Ligia Voro

Teraplast a încheiat preluarea Politub pentru 21,8 mil. lei

Stefana Muresan

Campionii în Business din Transilvania au fost premiați pe scena Operei Naționale Cluj-Napoca

redactia

Cetatea Oradea va găzdui spectacolele teatrelor și concertele Filarmonicii

Traian Dan

CBRE: E van Wijk reînnoire, 10.400 mp, în P3 Bucharest A1

Papuc Irina

”Best Practices Recognition” pentru Schaeffler România din partea PSA Peugeot Citroen

Ligia Voro

Auchan extinde programul de colectare a uleiului alimentar uzat la nivel național. Primiți în schimb apă, ulei și detergent

Papuc Irina

Un nou transplant de cord la Institutul Inimii din Târgu-Mureș

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] Adventure Tourism and Ecotourism in Pădurea Craiului Mountains

Traian Dan

Producătorul britanic pentru industria aerospațială Teconnex, importantă investiție în județul Cluj

Stefana Muresan

Milionarul român care a lucrat cel mai mare pământ din Europa cumpără teren în vestul țării cu banii de pe Insula Mare a Brăilei

redactia

Aquapark ultramodern de 150 de milioane de euro la Tășnad în județul Satu Mare

Traian Dan

Projecting the future

Ionut Oprea

Superfood Company: Piața produselor de îngrijire a copiilor mici crește cu circa 5% în primul semestru din 2018

Stefana Muresan

Primul Hackathon Colliers aduce inteligența artificială în piața imobiliară locală

Papuc Irina

Catedrala Romano-Catolică din Timișoara intră în renovare pe bani europeni

Stefana Muresan

Leave a Comment