Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Două grădinițe orădene au fost extinse și reabilitate cu fonduri europene

S-au încheiat lucrările de extindere a unor grădiniţe şi creşe din Oradea, investiţii realizate pe fonduri europene. Este vorba despre Grădiniţa nr. 53 şi Creşa nr. 7 din cartierul Rogerius, şi Grădiniţa nr. 28 şi Creşa nr. 4 din cartierul Nufărul.

Aceste investiții pe fonduri europene pentru extinderea unor grădinițe și creșe din oraș contribuie la dezvoltarea infrastructurii educaționale, oferind locuri în plus pentru preșcolari și condiții bune în unitățile educaționale.

Grădinița 53

Lucrările de extindere a Grădiniței nr. 53 și a Creșei nr. 7 – Albă ca Zăpada, de la parterul clădirii, situate în cartierul Rogerius, pe strada Călugăreni nr. 4A, au început în luna august 2019. Corpul nou de clădire cu un regim de înălțime P+1E, cu trei săli de grupă: 40 de locuri la grădiniță și 20 de locuri la creșă, a fost realizat în 13 luni. Pentru sălile noi de grupă sunt prevăzute grupuri sanitare la fiecare nivel, izolator pentru copiii bolnavi, cabinet medical, vestiare și grupuri sanitare separate pentru personal, holuri, zone de servit masa, zone de depozitare. Proiectul prevede și dotarea cu două locuri de joacă în curte, unul pentru creșă, unul pentru grădiniță.

Executantul lucrării este SC Conpila SRL Oradea, în asociere cu SC Atamora SRL Oradea, proiectant general. Lucrările au o valoare totală de 1.826.772,87 lei fără TVA.

Lucrările de extindere a Grădiniței nr. 28. și a Creșei nr. 4 de la parterul clădirii, situate pe Aleea Onisifor Ghibu nr. 16, urmează să fie recepționate în intervalul 14-18 septembrie 2020.

Corpul nou de clădire are un regim de înălțime P+1E, cu șapte săli de grupă pentru copii la standardele actuale impuse de legislația în vigoare, respectiv 80 de locuri la grădiniță și 60 de locuri la creșă. Sunt prevăzute grupuri sanitare la fiecare nivel, izolator pentru copiii bolnavi, cabinet medical, vestiare și grupuri sanitare separate pentru personal, zone de depozitare, echiparea oficiului alimentar din cadrul creşei. La parter sunt amplasate cele trei săli de grupă de creșă, iar la etaj cele 4 grupe de grădiniță. Sălile de grupă au fost dotate cu mobilier specific pentru copii: măsuțe, scaune, iar în zona de dormitor pătuțuri cu saltea.

Zona exterioară a fost amenajată și echipată cu echipamente de joacă și pardoseală din tartan cu jocuri interactive pentru copii, iar sistemul de încălzire este realizat prin pardoseală, astfel asigurându-se astfel un confort termic optim desfășurării procesului instructiv educativ.

Lucrările, în valoare de 3.760.328,90 lei fără TVA, au fost realizate de asocierea formată din DRUM ASFALT SRL – lider de asociere (90,20%), TRAMECO SA – asociat (8,22%) și SC NOVARTIS SRL – asociat (1,58%).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

S-au finalizat lucrările la clădirea ambulatoriului Spitalului Militar Oradea

Articolul următor

[Enjoy Transylvania!] Concepte de arhitectură în Transilvania (5): Rimetea, satul-muzeu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share