București Real Estate Slider Ultimele stiri

ELCO lanseaza o noua gama de cazane industriale adaptata noilor cerinte din piata locala de constructii

• Noua gamă oferă modele cu cascadă integrată, economie de spațiu și puteri instalate de până la 1,6 MW
• În ciuda crizei generate de pandemia Covid-19, piața de construcții din România a raportat creșteri

ELCO, brandul german de cazane pentru incalzire de capacitati mari, parte din portofoliul Ariston Thermo Group, liderul pietei locale de boilere electrice si centrale termice, lanseaza o gama noua de cazane industriale proiectate pentru a satisface cele mai exigente cerinte de incalzire din industrie, oferind numeroase caracteristici si beneficii ce le permit sa fie montate in numeroase aplicatii comerciale, fie ca unitati unice, fie in cascada.

“In pofida situatiei generate de criza pandemica, piata locala de constructii si-a continuat dezvoltarea, conform ultimelor cifre raportate pentru luna iunie de catre Eurostat. Acestea indica o crestere de cca. 7% inregistrata in acest domeniu, in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, fiind si cea mai mare crestere din Uniunea Europeana. Luand in calcul acest aspect, dar si evolutia pozitiva a business-ului ELCO, am decis sa lansam noua gama de cazane in condensare L Plus, destinata proiectelor noi sau celor aflate in reabilitare”, a declarat Catalin Draguleanu, Country Manager Ariston Thermo Romania.

Potrivit studiilor din piata, domeniul constructiilor de spatii de birouri a fost cel mai putin afectat de pandemia COVID-19 si a prezentat o tendinta pozitiva. Prognozele realizate la inceputul pandemiei au prevazut reducerea necesarului de spatii de birouri datorita tendintei in crestere a angajatilor de a lucra de acasa. In acelasi timp insa, au fost implementate si reguli stricte de distantare fizica, iar balanta a inclinat spre nevoia de mai mult spatiu si spre necesitatea de a fi redusa densitatea angajatilor din cladirile de birouri. Astfel, in primele 6 luni ale anului 2020, stocurile de birouri din clasele A si B au crescut cu 3% si acum se ridica la 3,22 milioane mp.

In timp ce per total in Uniunea Europeana nivelul lucrarilor de constructii a inregistrat o scadere de 5,8% in luna iunie 2020, comparativ cu luna iunie a anului trecut, singurele state membre in care acest indice a crescut au fost, alaturi de Romania, Germania (1,4%), Finlanda (1,2%) si Olanda (0,8%). Comparativ, in zona euro lucrarile de constructii au consemnat in iunie un declin anual de 5,9%.

Noua gama L Plus– puteri instalate intre 60 kW si 1,6MW

Tinand cont de semnalele pozitive din piata de constructii, portofoiul de produse ELCO Heating Solutions a fost consolidat cu noua gama de cazane in condensare L Plus, care este formata din modelele murale THISION® L PLUS si de cele de pardoseala TRIGON® L PLUS, ce ofera performante ridicate, instalare adaptabila oricarui tip de instalatie si intretinere simpla. Ambele tipuri de echipamente termice dispun de puteri de la 60 pana la 200kW pentru un singur cazan si pana la 1,6 MW la instalarea in cascada, avand in acelasi timp emisii de NOx extrem de mici.

„Noile produse din gama L Plus sunt doua dintre cele mai puternice, compacte si eficiente cazane aflate in prezent pe piata locala de profil si vin ca raspuns la nevoia identificata in piata. Astfel, ne-am dorit sa oferim clientilor nostri produse eficiente energetic, cu emisii de noxe foarte reduse si cu o gama variata de puteri adaptata oricarui tip de instalatie”, a mai spus Catalin Draguleanu.

Cea mai importanta caracteristica a noilor sisteme de incalzire de mare capacitate sunt modelele cu doua schimbatoare de caldura, care functioneaza independent unul de celalalt, oferind astfel posibilitatea functionarii in cascada fara a fi nevoie de instalarea mai multor unitati.

Principala cerinta a pietei – produse eficiente cu amprenta mica la sol

“Domeniul in care activam este unul foarte dinamic, in care este nevoie tot timpul de adaptare la noile cerinte, la noi rigori, iar lansarea permanenta de produse reprezinta o dovada clara de flexibilitate si de raspuns prompt la nevoile pietei. In domeniul constructiilor, nevoia de spatiu si valorificarea acestuia sunt aspecte foarte importante. Astfel, gradul ridicat de eficienta al noilor produse este secondat de posibilitatea de a fi instalate in spatii mai mici, datorita amprentei reduse la sol a cazanelor de pardoseala, aspect foarte cautat mai ales la proiectele de reabilitare”, a subliniat Catalin Draguleanu.

Performanta net superioara a noilor cazane ELCO le face ideale pentru utilizarea in toata gama de proiecte de constructii, precum: cladiri de birouri, comerciale, administrative sau logistice, unde spatiul disponibil trebuie folosit in mod inteligent.

ELCO, subsidiară a Ariston Thermo Group începând cu anul 2001, a fost fondată în 1928 şi reprezintă una dintre principalele mărci germane pentru soluţii de încălzire comerciale. Compania oferă soluţii de încălzire de capacități mari dedicate proiectelor noi, de modernizare sau renovare pentru aplicaţii ce variază de la clădiri de birouri și complexe comerciale, la spații industriale mari.

Pe piața din România, ELCO este prezent din 2017, ca furnizor de cazane de încălzire comercializate sub gamele Thision și Trigon, devenind în scurt timp unul dintre liderii pieței de profil.

Related posts

UBB, singura universitate românească inclusă în cel mai recent clasament Times Higher Education

redactia

Investiţie în laparoscoape performante la SCJU Târgu Mureș

Ligia Voro

MADR: Pe contul deschis la BNR au intrat peste 91 de milioane de euro pentru plata subvențiilor APIA

Ion Surdu

PACK EXPO şi EXPO SHOP: Două expoziţii B2B şi un regal de evenimente între 16 şi 19 mai la ROMEXPO

A. I.

Brașovul, pus de ICEBERG pe harta europeană a transferului tehnologic

Stefana Muresan

170 km de drumuri ce duc spre 40 de obiective turistice din vestul țării vor intra în reabilitare

redactia

New entry on the Romanian retail market: Nr1 Fitness opens its first location, with a 24/7 open program, in Rotar Park Residence

Papuc Irina

Oradea va avea patru piste de pumptrack

Traian Dan

Verlinne: Haine naturale, harmless, încântătoare și produse la noi în România – povestea brandului care promovează moda curată și sustenabilă

Papuc Irina

Cercetătorii clujeni estimează veniturile locale prin satelit

Nora Dumitrescu

O firmă din Tîrgu Mureș echipează casa viitorului!

Stefana Muresan

Automatizăm România. Webinar organizat de Robotiindustriali.ro în parteneriat cu Cleverbiz Consulting și Kovács Trade Company

A. I.

Bihorul, în topul clasamentelor turistice în perioada 01.01 – 30.09.2020

Traian Dan

Elevii de la școli din Cluj învață matematică și informatică în laboratoare Digitaliada

Ligia Voro

Cu afaceri de peste 10 milioane de euro, Caremil&Smirodava mizează pe puterea alianțelor

Papuc Irina

Corteva Agriscience lansează Sclerotinia Protector, o nouă tehnologie în cultura de rapiță

Ion Surdu

Guvernul de la Budapesta, investiție de 8 mil. euro în ”programe şi investiţii de importanţă naţională din Transilvania”

redactia

Filiala de înmagazinare gaze naturale a Romgaz, operațională din 1 aprilie

Ligia Voro

Clujul și Oradea își fac pasaje din banii proiectului de cale ferată

Nora Dumitrescu

Romsilva a publicat harta parcurilor naționale și naturale

Ligia Voro

Peste 78 de milioane de lei pentru „Campusul pentru învățământul special din Oradea”

Traian Dan

Lidl va avea patru bănci de alimente în zona Transilvaniei

Nora Dumitrescu

Finanțări din fonduri europene pentru atenuarea efectelor Covid-19

Traian Dan

Laurențiu Lazăr, noul Managing Partner al Colliers International Romania

Ionut Oprea

Leave a Comment