București Real Estate Slider Ultimele stiri

ELCO lanseaza o noua gama de cazane industriale adaptata noilor cerinte din piata locala de constructii

• Noua gamă oferă modele cu cascadă integrată, economie de spațiu și puteri instalate de până la 1,6 MW
• În ciuda crizei generate de pandemia Covid-19, piața de construcții din România a raportat creșteri

ELCO, brandul german de cazane pentru incalzire de capacitati mari, parte din portofoliul Ariston Thermo Group, liderul pietei locale de boilere electrice si centrale termice, lanseaza o gama noua de cazane industriale proiectate pentru a satisface cele mai exigente cerinte de incalzire din industrie, oferind numeroase caracteristici si beneficii ce le permit sa fie montate in numeroase aplicatii comerciale, fie ca unitati unice, fie in cascada.

“In pofida situatiei generate de criza pandemica, piata locala de constructii si-a continuat dezvoltarea, conform ultimelor cifre raportate pentru luna iunie de catre Eurostat. Acestea indica o crestere de cca. 7% inregistrata in acest domeniu, in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, fiind si cea mai mare crestere din Uniunea Europeana. Luand in calcul acest aspect, dar si evolutia pozitiva a business-ului ELCO, am decis sa lansam noua gama de cazane in condensare L Plus, destinata proiectelor noi sau celor aflate in reabilitare”, a declarat Catalin Draguleanu, Country Manager Ariston Thermo Romania.

Potrivit studiilor din piata, domeniul constructiilor de spatii de birouri a fost cel mai putin afectat de pandemia COVID-19 si a prezentat o tendinta pozitiva. Prognozele realizate la inceputul pandemiei au prevazut reducerea necesarului de spatii de birouri datorita tendintei in crestere a angajatilor de a lucra de acasa. In acelasi timp insa, au fost implementate si reguli stricte de distantare fizica, iar balanta a inclinat spre nevoia de mai mult spatiu si spre necesitatea de a fi redusa densitatea angajatilor din cladirile de birouri. Astfel, in primele 6 luni ale anului 2020, stocurile de birouri din clasele A si B au crescut cu 3% si acum se ridica la 3,22 milioane mp.

In timp ce per total in Uniunea Europeana nivelul lucrarilor de constructii a inregistrat o scadere de 5,8% in luna iunie 2020, comparativ cu luna iunie a anului trecut, singurele state membre in care acest indice a crescut au fost, alaturi de Romania, Germania (1,4%), Finlanda (1,2%) si Olanda (0,8%). Comparativ, in zona euro lucrarile de constructii au consemnat in iunie un declin anual de 5,9%.

Noua gama L Plus– puteri instalate intre 60 kW si 1,6MW

Tinand cont de semnalele pozitive din piata de constructii, portofoiul de produse ELCO Heating Solutions a fost consolidat cu noua gama de cazane in condensare L Plus, care este formata din modelele murale THISION® L PLUS si de cele de pardoseala TRIGON® L PLUS, ce ofera performante ridicate, instalare adaptabila oricarui tip de instalatie si intretinere simpla. Ambele tipuri de echipamente termice dispun de puteri de la 60 pana la 200kW pentru un singur cazan si pana la 1,6 MW la instalarea in cascada, avand in acelasi timp emisii de NOx extrem de mici.

„Noile produse din gama L Plus sunt doua dintre cele mai puternice, compacte si eficiente cazane aflate in prezent pe piata locala de profil si vin ca raspuns la nevoia identificata in piata. Astfel, ne-am dorit sa oferim clientilor nostri produse eficiente energetic, cu emisii de noxe foarte reduse si cu o gama variata de puteri adaptata oricarui tip de instalatie”, a mai spus Catalin Draguleanu.

Cea mai importanta caracteristica a noilor sisteme de incalzire de mare capacitate sunt modelele cu doua schimbatoare de caldura, care functioneaza independent unul de celalalt, oferind astfel posibilitatea functionarii in cascada fara a fi nevoie de instalarea mai multor unitati.

Principala cerinta a pietei – produse eficiente cu amprenta mica la sol

“Domeniul in care activam este unul foarte dinamic, in care este nevoie tot timpul de adaptare la noile cerinte, la noi rigori, iar lansarea permanenta de produse reprezinta o dovada clara de flexibilitate si de raspuns prompt la nevoile pietei. In domeniul constructiilor, nevoia de spatiu si valorificarea acestuia sunt aspecte foarte importante. Astfel, gradul ridicat de eficienta al noilor produse este secondat de posibilitatea de a fi instalate in spatii mai mici, datorita amprentei reduse la sol a cazanelor de pardoseala, aspect foarte cautat mai ales la proiectele de reabilitare”, a subliniat Catalin Draguleanu.

Performanta net superioara a noilor cazane ELCO le face ideale pentru utilizarea in toata gama de proiecte de constructii, precum: cladiri de birouri, comerciale, administrative sau logistice, unde spatiul disponibil trebuie folosit in mod inteligent.

ELCO, subsidiară a Ariston Thermo Group începând cu anul 2001, a fost fondată în 1928 şi reprezintă una dintre principalele mărci germane pentru soluţii de încălzire comerciale. Compania oferă soluţii de încălzire de capacități mari dedicate proiectelor noi, de modernizare sau renovare pentru aplicaţii ce variază de la clădiri de birouri și complexe comerciale, la spații industriale mari.

Pe piața din România, ELCO este prezent din 2017, ca furnizor de cazane de încălzire comercializate sub gamele Thision și Trigon, devenind în scurt timp unul dintre liderii pieței de profil.

Related posts

IMM-urile vor primi 25.000 lei pentru prezenţa la târguri şi expoziţii

Stefana Muresan

Impact Hub, activ de la 1 martie

Transilvania Business

Video – conferință Shanghai – Oradea – Satu Mare – Arad pe tema Covid – 19

Traian Dan

Grupul Bosch a trimis echipament medical la Cluj și Timișoara

Nora Dumitrescu

CJ Alba, împrumut de 7 milioane de euro pentru finalizarea unor lucrări de infrastructură

Stefana Muresan

150 de copii cu deficiențe, ajutați de Dr. Peștișor prin terapie multisenzorială

redactia

AEW a finalizat vânzarea Promenada Mall Târgu Mureș către Indotek

Ligia Voro

“Manual” pentru viitorii deținători de case tradiționale

Nora Dumitrescu

Hangarul unde s-a construit primul avion IAR la Brașov, transformat în centru de evenimente

Papuc Irina

Angajații din construcții vor avea, din februarie, un salariu cu 25% mai mare

redactia

Oradea: Din bugetul record pe 2019, aproape jumătate merge în investiţii

Stefana Muresan

Continental donează 20.000 de euro pentru campania „Un spital + O comunitate”

Papuc Irina

NTT DATA, investiții de peste 100.000 de euro în noul sediu din Sibiu

Stefana Muresan

Standul Simex de la Moscova, vizitat de oficialii Ambasadei Rusiei

Nora Dumitrescu

Preţul energiei şi al gazelor naturale pentru consumatorii casnici în regim reglementat nu vor creşte până în 2022

redactia

Oradea prelungește plata taxelor cu bonificație până la 30 aprilie 2020

Traian Dan

Imobiliarium: Vizitatorii pot să vadă cu ochelarii VR casele și apartamentele de vânzare

Stefana Muresan

Producătorii de medicamente, despre stocurile necesare luptei împotriva COVID-19: Capacitatea poate fi suplimentată cu 10% la cererea autorităților

Papuc Irina

Timișoara: Contract cu finanţare europeană de 30 mil. euro pentru retehnologizarea Colterm

Stefana Muresan

Tranziția spre energie curată, ce se întâmplă cu mineritul românesc?

Ligia Voro

RAAL Bistrița prognozează un plus record de 18 mil. euro, mizând și pe industria autovehiculelor electrice

Stefana Muresan

Noile construcții din sănătate prezentate la Building Health 2019, ediția a 5-a

Nicolae Pop

BEI acordă Transgaz un credit de 50 de mil. de euro pentru BRUA

Stefana Muresan

Real Estate & Construction Forum   

Ionut Oprea

Leave a Comment