Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Competiție de tehnologie NASA la Cluj

NASA Space Apps Challenge a deschis înscrierile pentru competiție care se va desfășura în mai multe orașe din România.

“Implică-te” este deviza evenimentului din perioada 3-4 octombrie și invitația adresată de organizatori pentru participanții de pe întreg globul care vor dezvolta soluții la provocările propuse, corelând date NASA într-o manieră colaborativă.

La ediția din acest an, organizată online, sunt invitați pasionații de tehnologie, programatorii, creativii, persoanele cu spirit antreprenorial care prin soluțiile ingenioase propuse pot contribui la noi descoperiri științifice care să ajute la îmbunătățirea vieții pe Pământ. 

Doritorii pot completa aplicația de înscriere disponibilă pe paginile orașelor București, Cluj-Napoca. În România, evenimentul se organizează independent și în alte orașe.  

„Tehnologia și instrumentele de colaborare pe care alegem să le folosim în această competiție au rolul de a uni oameni și națiuni de pretutindeni. Adaptabilitate și unitate sunt cele două premise de la care plecăm la drum în acest an și abia așteptăm să descoperim ce noi soluții creative vor fi prezentate”, a declarat Diana Iosu, organizator al NASA Space Apps Challenge București și Cluj.

Hackathonul internațional Space Apps este un program inovator de incubare al NASA. Anul trecut s-a bucurat de 29.000 de participanți, în cadrul a 225 de evenimente din 71 de țări. În România a fost organizat în Cluj, București și Craiova.

Conceptul mizează pe colaborare, creativitate și gândire critică, stimulează interesul pentru știința și explorarea spațiului și a Pământului și încurajează creșterea și diversitatea în rândul următoarei generații de oameni de știință, tehnologi, designeri și ingineri. Space Apps este administrat de Divizia de Științe a Pământului, Direcția Misiunii Științifice, la sediul NASA din Washington.

Total
9
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cel de-al șaptelea magazin Hornbach din România va fi deschis la Oradea

Articolul următor

Autostrada Transilvania, propusă pentru fonduri europene

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Istvan Vakar, a primit vizita noul ambasador al Mexicului în România, Amparo Erendira Anguiano Rodriguez.
Citeste mai mult

Mexicul vrea transfer de know-how la Cluj

Oportunitățile de investiții în județ le-au fost prezentate unei delegații din statul nord-american. Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Cluj,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
9
Share