Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Autostrada Transilvania, propusă pentru fonduri europene

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor (MTI) va depune la Comisia Europeană (CE) cerere de finanțare pentru Autostrada Transilvania (A3).

CE a aprobat finanțarea primei autostrăzi transcarpatice din România, constând în 875 milioane de euro fonduri europene nerambursabile dintr-un total de 1,33 miliarde euro pentru secțiunile 1, 4 și 5 din Autostrada Sibiu – Pitești. Celelalte secțiuni urmând să facă obiectul unei aplicații de finanțare separate.

Aprobarea acestei finanțări s-a realizat ca urmare a eforturilor depuse în ultimele opt luni de către un grup de lucru interinstituțional din care au făcut parte experți din cadrul MTIC, Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Ministerului Mediului, Ministerului Fondurilor Europene și Jaspers.

“Dincolo de aprobarea acestei cereri de finanțare, pentru prima autostradă din România care va străpunge Carpații, experții au fost într-o constantă comunicare cu departamentele CE pentru a rezolva nu doar problemele de mediu ridicate, ci și a stabili un cadru de lucru pentru toate celelalte proiecte viitoare ce au impact asupra mediului.

Folosind același model agreat cu CE, am transmis răspunsul la clarificările solicitate pentru proiectul variantei ocolitoare Bacău, iar până la sfârșitul anului urmează să depunem cereri de finanțare pentru Drumul Expres Craiova-Pitești, Autostrada Transilvania, Centura de Nord București.

Aceste proiecte vor include documentațiile de mediu conform cerințelor europene. Pentru conexiunea la autostradă Râmnicu Vâlcea – Tigveni (23,2 km) – documentația de atribuire va fi lansată la sfârșitul lunii septembrie”, a precizat ministrul transporturilor, Lucian Bode.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Competiție de tehnologie NASA la Cluj

Articolul următor

Agro Transilvania a investit în facilități de depozitare și desfacere

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share