Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Pensiunea Sofia – popas pentru călător și refugiu pentru sătmărean

  Un nou spațiu de relaxare a apărut în împrejurimile sătmarului. La doar câțiva kilometri de Satu Mare, pe Drumul Careiului, într-un spațiu generos, s-a ridicat o clădire cu aspect modern, cu un design plăcut, cu un loc de joacă alături pentru copii sau animale de companie, cu o terasă cochetă ce te îmbie la reîncărcarea bateriilor. După ce ți-ai parcat mașina pe unul din cele 60 de locuri de parcare și pătrunzi pe poarta pensiunii, te întâmpină afabil personalul, indiferent dacă e vorba de ospătarii ce deservesc terasa cu 50 de locuri la umbră sau sub razele soarelui (după preferință), recepționera care cordial îți prezintă cum sunt orientate camerele libere avute la dispoziție (16 în total, în general duble, dar care se pot transforma în camere single sau cu pat suplimentar în funcție de doleanța clientului) sau gazdele Rudolf Hager și Iosif Irsik în cazul în care doriți să discutați oportunități de afaceri, programări de evenimente sau doriți să le faceți recomandări.
  

   Restaurantul, o adevărată sală de evenimente cu 200 de locuri ar putea fi gazda perfectă pentru o nuntă, un botez, o întrunire de afaceri, un team building sau pentru revederi după 10, 20… 50 de ani de la isprăvirea unui eveniment important din viață. În ceea ce privește bucătăria aceasta este sub polonicul magic al Marelui Maestru (sătmărenii știu ce zic) Iosif Irsik, Fricy pentru prieteni, un socaci respectat în branșă. Dar pentru a da veridicitate celor spuse în aceste rânduri trebuie neaparat să le faceți o vizită. Chiar și doar pentru un delicios desert sau un banal meniu al zilei. Apropo de meniul zilei! Poate fi comandat și prin telefon, existând servicii de catering, iar la trei meniuri comandate transportul este gratuit. Vă mai spun un secret: am consumat la ei atât masa „a la carte”, cât și meniul zilei și n-am simțit nici o deosebire de calitate a preparatelor. De ambele ori m-am lins pe degete. Bineînțeles, pe ascuns, că-i pandemie.

   Pensiunea Sofia reprezintă pentru călătorul de cursă lungă un loc numai bine așezat pentru mas peste noapte, fiind foarte aproape de granița cu Ungaria (Petea la doar 5-6 km și Urziceni la 35 de km) și cu o bucătărie, cum spuneam, excelentă. Pentru turistul ocazional de asemenea reprezintă un punct în care își poate organiza tabăra. De aici în fiecare zi își poate alege un traseu pentru obiective turistice din  județul Satu Mare sau din cele megieșe: Satu Mare în întregul său, Castelul și Monumentul Ostașului Român (ultima palmă de pământ) din Carei, Complexul balnear din Tășnad, Țara Oașului cu toate minunățiile ei (Luna Șes, Muzeul Etnografic, Tarna Mare, palatele din Certeze…) sau chiar un raid prin Maramureșul istoric. Oportunitățile, dacă mă întrebați pe mine, sunt mai mult decât suficiente pentru un concediu de una, două sau chiar trei săptămâni. Chestia este să vă negociați prețul în funcție de durata cazării cu Rudolf Hager, cel ce a „inventat” această oază. În scurt timp am înțeles că pentru zilele de lene va fi pusă la dispoziție și o piscină cu toate cele…
      

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

O bijuterie din Cluj, în finala unui concurs mondial de design

Articolul următor

Ce tipuri de cuptor pentru pizza vă oferă un furnizor profesionist?

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share