Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

A fost inaugurat pasajul subteran de sub Bulevardul Magheru din Oradea

Vineri, 11 septembrie 2020, s-a inaugurat pasajul de sub B-dul Magheru din Oradea. Tot atunci, s-a dat liber și la circulația tramvaielor pe Podul Dacia. Au fost prezenți: Marcel Bolos – ministrul Fondurilor Europene, Ilie Bolojan – primarul Oradiei și Florin Birta și Mircea Mălan – viceprimarii Oradiei.

Ministrul Boloș l-a lăudat pe Ilie Bolojan, care în mandatele sale a atras pentru proiectele din Oradea fonduri europene de 600 de milioane de euro.

Lucrarea la Pasajul Magheru a cuprins şi lărgirea podului Dacia la trei benzi pe sens, precum şi reabilitarea acestuia.
Proiectul a fost executat de o asociere de firme formată din Freyrom SA și Procon Group.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în 17 septembrie 2019. Valoarea contractului iniţial este de 14.511.433, 94 lei (fără TVA), dar, la acesta se mai adaugă câteva costuri suplimentare.

Pasajul subteran are două rampe de acces: cu lungimea de 102,27 m spre Parcul Traian şi 88,35 m spre Aleea Ştrandului. Aceste rampe asigură tranziţia de la suprafaţă la cota -4,33 m sub pasaj. Lungimea pasajului care trece pe sub Bulevardul Magheru este de 34,04 m. Împreună cu rampele, lungimea totală a pasajului este de 224,65 m.

La Podul Dacia s-a realizat lărgirea cu şase metri, de la două la trei benzi de circulaţie pe sens, dar şi lucrări de reabilitare, acestea din urmă constând în: consolidarea grinzilor principale, repararea zonelor cu betoane degradate, regruparea în zona trotuarelor a instalaţiilor existente pe pod, prevederea de dispozitive antiseismice, refacerea integrală a căii pe pod şi amenajarea liniilor de tramvai, reamenajarea racordurilor cu terasamentele, lucrări de completare cu anrocamente la pragul din aval.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Clădirea din Piața Cetate din Oradea, distrusă de incendiu, va fi refăcută

Articolul următor

Clujul, încă un pas spre Capitala Europeană a Inovării

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share