Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clădirea din Piața Cetate din Oradea, distrusă de incendiu, va fi refăcută

Consiliului Local Oradea a aprobat în ultima ședință indicatorii tehnico-economici – faza proiect tehnic de execuție pentru „Construirea centrului de antreprenoriat Piața Cetate, Reconstrucție Corp C1 și organizare de șantier”, obiectiv finanțat prin Programul Interreg V-A Romania – Ungaria.

Astfel Piaţa Cetate va fi modernizată sub forma unui centru de afaceri cu parcare subterană cu 247 de locuri.Proiectul tehnic de reabilitare a clădirii din Piața Cetate este finalizat, dar față de varianta care era pregătită înainte de incendiu, acesta are câteva modificări.

Se va reface integral clădirea distrusă de incendiu într-o formă care să semene cât mai mult cu cea inițială și totodată, se va extinde parcarea subterană și sub această clădire. Parcarea va fi mai mare, deservind nu doar pe cei care vin la piață, ci și pe cei care lucrează la Finanțe, pe cei care locuiesc în blocul Cicero, cei care vin la Electrica și pe toți cei care au o problemă de rezolvat în această zonă. În continuare, intenția noastră este să demarăm cât mai repede procedura de licitație”, a precizat primarul Ilie Bolojan, legat de proiect.

Valoarea estimată a întregului proiect, inclusiv lucrările la extinderea parcării este de 13,8 milioane de euro din fonduri europene, iar durata de realizare va fi de 18 luni.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

#OpenVienna - Open for Business!

Articolul următor

A fost inaugurat pasajul subteran de sub Bulevardul Magheru din Oradea

Citește si:
Total
0
Share