Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul, încă un pas spre Capitala Europeană a Inovării

Municipiul Cluj-Napoca a ajuns printre cele șase finaliste ale competiției pentru titlul de Capitală Europeană a Inovării (CEI) în 2020.

”Acest rezultat este un adevărat “certificat de calitate “pentru orașul nostru, care va cântări foarte mult în atragerea de investiții și de locuri noi de muncă bine plătite. Este un succes al Clujului, al ecosistemului local de inovare, de la tehnologia informației la industrii creative, de la dimensiunea socială la cea culturală”, a declarat primarul Emil Boc.

Un juriu la nivel înalt, format din experți independenți, a selectat cei șase finaliști după interviuri detaliate cu reprezentanții a 12 orașe aflate pe o listă scurtă. Cele șase finaliste sunt Cluj-Napoca (România), Espoo (Finlanda), Helsingborg (Suedia), Leuven (Belgia), Valencia (Spania), Viena (Austria).

Finanțat prin Orizont 2020, programul de cercetare și inovare al UE, premiul recunoaște inițiative excelente care transformă orașele europene în centre de testare a unor inovații. Orașele finaliste nu se tem de marile provocări cu care se confruntă și caută soluții și activități de jos în sus care să permită dezvoltarea unor ecosisteme de inovare dinamice în jurul lor.

La 24 septembrie, Comisia va anunța CEI și ocupanții următoarelor cinci locuri, în cadrul unei ceremonii de premiere complet virtuale ce se va desfășura în cadrul Zilelor Europene ale Cercetării și Inovării (22-24 septembrie).

Orașul câștigător va deveni CEI și va primi 1 milion de euro pentru a-și sprijini activitățile de inovare și pentru a-și consolida capacitatea de conectare a persoanelor, a sectorului public, a mediului academic și a întreprinderilor, pentru a aduce beneficii societale comunităților sale. Fiecărui ocupant al celorlalte cinci locuri i se va acorda suma de 100.000 de euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

A fost inaugurat pasajul subteran de sub Bulevardul Magheru din Oradea

Articolul următor

CEE Property Forum 2020 - Online edition

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share