Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Europa va rambursa Sălajului 2,6 milioane de euro

Consiliului Județean (CJ) Sălaj îi vor fi ramburdați 2,6 milioane de euro în cadrul proiectelor cu finanțare europeană.

În primele opt luni ale anului 2020, în contextul derulării proiectelor cu finanțare europeană nerambursabilă promovate și gestionate de către CJ Sălaj, au fost depuse spre rambursare autorităților de certificare și plată competente 14 cereri.

Acestea cumulează o valoare rambursată de 13 milioane de lei, mai bine de 2, 6 milioane de euro care constituie astfel venituri la bugetul județului.

Cea mai mare parte a sumelor rambursate se referă la proiectele prin care CJ Sălaj a angajat cheltuieli și a efectuat plăți pentru realizarea investițiilor publice destinate reabilitării și modernizării drumurilor județene și dotărilor cu echipamente medicale ori infrastructurii de sănătate.

În intervalul menționat, forul județean a derulat 11 proiecte în cadrul instrumentelor structurale ale Uniunii Europene 2014-2020. Două dintre acestea sunt finalizate, în timp ce alte nouă se află în implementare, cu o intensitate a finanțării europene de peste 76,5 milioane de euro (85% din valoarea proiectelor). 

Proiectele se referă la infrastructura rutieră, sănătate și administrație publică (planificare strategică și digitalizare). Printre ele se numără 145 km din drumurile județene reabilitate și modernizate, retro-digitalizarea documentelor de arhivă care sunt accesate și livrate online prin serviciile gestionate de către CJ, dar și investiții la spitalul din Zalău.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Festivalurile Untold și Neversea se vor organiza în 2021

Articolul următor

Oradea va avea patru piste de pumptrack

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share