Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Festivalurile Untold și Neversea se vor organiza în 2021

Marile festivaluri din România încep pregătirile pentru edițiile din 2021. Untold și Neversea au anunțat că sunt pregătite pentru a reveni la normalitate în anul următor, după “gaura” de 115 milioane de euro din acest an.

Reprezentanții celor mai importante evenimente din România, reuniți în Asociația Română a Organizatorilor de Concerte (AROC) au avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții guvernului pentru a începe pregătirea planului de măsuri ce vor trebui luate în vederea reluării evenimentelor, în condiții de maximă siguranță, în 2021.

Se vor organiza grupuri de lucru între cele două părți, menite să găsească soluții pentru restartarea industriei de evenimente din țară. Industria de evenimente este printre cele grav afectate, printre singurele care au fost stopate în proporție de 100%, pentru cel puțin 12 luni.

Guvernul și-a luat angajamentul de a crea o schemă de ajutor de stat și pentru marile evenimente și festivaluri, ținând cont și de faptul că majoritatea statelor membre europene au implementat măsuri de ajutorare a acestui segment cultural.

“Industria organizatoare de evenimente culturale mari a fost nevoită să-și întrerupă activitatea pentru cel puțin un an. Pierderile au fost mari pentru organizatorii evenimentelor și pentru iubitorii de muzică, economia națională și chiar pentru promovarea țării. 

Un leu investit în această industrie de festivaluri poate genera venituri de zece ori mai mari. Guvernul va sprijini printr-o schemă de ajutor de stat această industrie”, a declarat vicepremierul Raluca Turcan.

“Știm că a fost o perioadă grea pentru toată lumea, știm că a fost nevoie de o prioritizare, știm că au fost industrii poate nu chiar la fel de afectate ca cei în situația noastră, afectați în proporție de 100% timp de peste 12 luni. Am înțeles că acele industrii au un impact în economie mult mai mare, nevoia de etapizare și rezolvare a acestor priorități. 

Ne bucurăm că am găsit înțelegere și că se acordă atenție și industriei noastre, la fel cum s-a întâmplat în această perioadă în multe țări din Europa, acolo unde guvernele au sprijinit organizatorii de evenimente”, a spus Bogdan Buta, fondator al celor două festivaluri. 

În cazul Untold și Neversea se estimează că în 2019 au generat, în cele două comunități locale, o infuzie de capital de 90 milioane de euro. La aceste sume se adaugă furnizorii și colaboratorii locali și naționali implicați în organizare, care pentru cele două festivaluri înseamnă anual 25.000 de oameni, iar ca sume achitate către aceștia, 25 milioane de euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ce tipuri de cuptor pentru pizza vă oferă un furnizor profesionist?

Articolul următor

Europa va rambursa Sălajului 2,6 milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share