Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Oradea va avea patru piste de pumptrack

În ședința Consiliului Local al Municipiului Oradea din 10 septembrie au fost aprobate studiile de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru amenajarea a trei piste de pumptrack, cu zonele verzi aferente pe strada Sovata – zona Crișului Repede – către centură, în Parcul 1 Decembrie și în Parcul Salca II – lângă Peța.

Potrivit primarului Ilie Bolojan, inițiativa de a amenaja aceste piste se datorează unei orădence care lucrează la Primăria Dusseldorf și care, întoarsă acasă la Oradea cu copiii ei, a venit și i-a spus că nu are unde să îi ducă la activități specifice vârstei lor, așa cum are posibilitatea în Germania.

Investițiile pentru „amenajarea de noi spații verzi și pentru construcțiile cu caracter educativ și sportiv – amenajare piste de pumptrack”, sunt propuse pentru toate cele trei zone menționate mai sus de către ADI Zona Metropolitană Oradea, în vederea valorificării unor spații neutilizate până în acest moment, care prin amenajare și funcționalizare, pot deveni valoroase și în plus pot canaliza dezvoltarea arealelor mai ample în care se află, aceste piste având impact mai ales în zona de tineret.

În ceea ce privește investiția din str. Sovata – zona Crișului Repede, aceasta presupune realizarea unei piste de pumptrack de 182 m și amenajarea unei zone verzi de 7.770 mp, valoarea lucrărilor fiind de 972.532,12 lei cu TVA inclus, iar termenul de execuție de 10 luni.

În Parcul 1 Decembrie se va amenaja o pistă de pumptrack de 118 m și 15.570 mp de zonă verde. Aici, valoarea investiției este de 490.868,85 lei cu TVA inclus, iar termenul de execuție este de 6 luni.

Parcul Salca II va beneficia și el de o pistă de pumptrack de 305 m și de o zonă verde de 13.806 mp, valoarea lucrărilor fiind de 1.229.931 lei cu TVA inclus, iar termenul de realizare va fi de 10 luni.

Pe lângă cele trei zone, Primăria Oradea a mai amenajat terenul pentru o a patra pistă de pumptrack în zona calea Aradului – Era Shooping, care va fi montată la finalul lunii septembrie. Pentru această zonă avem un proiect de responsabilitate socială, astfel încât donația echipamentelor va fi asigurată de firma Hornbach Oradea.

Ce este pumptrack
Pumptrack este un loc de joaca pentru biciclete ce pot fi folosite de perstesoane de toate vârstele. Pretabile pentru copii, adolescenți și adulți, au devenit o modalitate excelentă de petrecere în mod activ a timpului liber. Piste cu suprafețe speciale, forme și curbe antrenante, pot fi folosite de biciclete, scutere și skateboarduri. Folosirea unei piste pumptrack este metoda grozavă de antrenament, coordonare motorie și îmbunătațire a echilibrului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Europa va rambursa Sălajului 2,6 milioane de euro

Articolul următor

Parcul Industrial Câmpia Turzii se extinde

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share