Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ministerul Culturii finanțează lucrările interioare la Palatul Greco –Catolic Oradea

Cu ocazia vizitei de lucru făcută vineri la Oradea, Ministrul Culturii si Identității Naționale, Bogdan Gheorghiu, a anunțat finanțarea de către Institutul Național al Patrimoniului, printr-un program național de restaurare, a interioarelor Palatului Episcopal Greco –Catolic din Oradea. Acest lucru este o premieră pentru Oradea, fiind pentru prima dată când printr-un program național de restaurare este finanțat un obiectiv de patrimoniu din Oradea.

În ședința Consiliului Local Oradea s-au aprobat indicatorii tehnico-economici la faza DALi pentru reabilitarea interioarelor Palatului Episcopal Greco-Catolic, valoarea totală a investiției fiind de 27. 428.993, 85 lei (fără TVA), aprox. 5,7 milioane de euro, iar durata de realizare va fi de 36 luni.

Parteneriatul dintre Institutul Național al Patrimoniului și Primăria Oradea a fost aprobat tot în ultima ședință a Consiliului Local.

Clădirea Palatului Episcopal Greco-Catolic a fost distrusă de un incendiu acum doi ani de zile. De atunci, Primăria Oradea a avut două intervenții, în prima etapă pentru punerea în siguranță a clădirii, iar în a doua etapă pentru reabilitarea exteriorului clădirii și înlocuirea geamurilor distruse de incendiu.

În următoarele două săptămâni, urmează să fie defalcate lucrările care vor fi executate, respectiv componenta de restaurare interioară care va fi suportată din fondul național de patrimoniu și componenta cu restul lucrărilor, respectiv utilitățile, amenajarea curții, podul clădirii, dotări în pod, mobilier, care vor fi suportate de Primăria Oradea.

După ce va fi reabilitată și în interior, clădirea Palatului Episcopal Greco-Catolic va intra în circuitul public, va putea fi vizitată și va găzdui o serie de evenimente și activități culturale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Licitație deschisă pentru atribuirea a șase parcele din Parcul Industrial Tileagd

Articolul următor

Peste 800 de locuri de parcare vor deservi Sala de Sport Polivalentă din Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share