Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Peste 800 de locuri de parcare vor deservi Sala de Sport Polivalentă din Oradea

În cadrul ședinței de Consiliu Local Oradea de joi, 10 septembrie 2020, a fost aprobat studiul de fezabilitate a indicatorilor tehnico-economici pentru amenajarea acceselor auto și spațiilor de parcare de pe străzile Traian Blajovici – Făgărașului – Islazului, care vor deservi Sala de Sport Polivalentă aflată în construcție și Stadionul de pe Strada Traian Blajovici.

Indicatorii, în valoare estimată de aproximativ 5,1 milioane euro, prevăd amenajarea a peste 800 de locuri de parcare (790 de locuri pentru autoturisme, 22 de locuri pentru autobuze, opt locuri pentru TIR-uri) precum și amenajarea de alei, pavaj pentru pietoni, carosabil, respectiv două hectare de spații verzi aferente acestor locuri de parcare.

Intenția este ca după aprobarea indicatorilor să demarăm imediat procedura de licitație. Obiectivul este ca în luna mai a anului viitor, pe când estimăm finalizarea lucrărilor la Sala de Sport Polivalentă, să fie gata și parcarea și accesele, astfel încât Sala de Sport să poată deveni operațională”, a declarat primarul Ilie Bolojan.

Această parcare este gândită în așa fel încât să deservească și arena care se află în apropierea Sălii de Sport Polivalentă.

Sala de Sport Polivalentă se realizează pe amplasamentul fostei piețe de vechituri, lângă Aeroportul Oradea, vizavi de Cartierul Europa, între fostul tancodrom şi Era Shopping, în colaborare cu Compania Naţională de Investiţii.

Atunci când va fi finalizată, Sala de Sport Polivalentă va putea găzdui diverse competiții interne (handbal, baschet, volei) dar și evenimente internaționale, congrese, concerte, expoziţii, târguri etc.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în noiembrie 2018, iar valoarea lucrărilor se ridică la 27,6 milioane euro, contribuția municipalităţii fiind de 5,2 milioane euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ministerul Culturii finanțează lucrările interioare la Palatul Greco –Catolic Oradea

Articolul următor

Județul Bihor are un sistem de management integrat al deșeurilor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share